Twitter: Ο Έλον Μασκ απέλυσε τουλάχιστον 200 εργαζόμενους

Twitter: Ο Έλον Μασκ απέλυσε τουλάχιστον 200 εργαζόμενους

Σε ακόμα περισσότερες απολύσεις στο Twitter προχώρησε ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, Έλον Μασκ.
 
Το Twitter απέλυσε τουλάχιστον 200 υπαλλήλους του, το βράδυ του Σαββάτου (25/02), όπως δήλωσαν τρεις άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα, ή περίπου το 10% των περίπου 2.000 που εξακολουθούσαν να εργάζονται για την εταιρεία. Ο Έλον Μασκ, ο οποίος εξαγόρασε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο, μείωσε σταθερά το εργατικό δυναμικό της από περίπου 7.500 εργαζόμενους, καθώς προσπάθησε να μειώσει το κόστος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους «New York Times», οι απολύσεις ήρθαν μετά από μια εβδομάδα κατά την οποία η εταιρεία δυσκόλεψε την επικοινωνία των εργαζομένων του Twitter μεταξύ τους. Η εσωτερική υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων της εταιρείας, δηλαδή το Slack, τέθηκε εκτός λειτουργίας, εμποδίζοντας τους υπαλλήλους να συνομιλούν μεταξύ τους ή να αναζητούν δεδομένα της εταιρείας, όπως δήλωσαν πέντε νυν και πρώην υπάλληλοι.

 

 

 
 

Ακόμα, το βράδυ του Σαββάτου (25/02), ορισμένοι εργαζόμενοι ανακάλυψαν ότι είχαν αποσυνδεθεί από τους εταιρικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους φορητούς υπολογιστές τους, είπαν τρεις από τους ανθρώπους – η πρώτη ένδειξη ότι είχαν αρχίσει οι απολύσεις.

Twitter: Ποιοι απολύθηκαν
Μέχρι το πρωί της Κυριακής (26/02), το εύρος των περικοπών είχε αρχίσει να γίνεται σαφές. Ορισμένοι υπάλληλοι του Twitter χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα για να δημοσιεύσουν αποχαιρετιστήρια μηνύματα, ενώ οι εργαζόμενοι που είχαν διατηρήσει τις θέσεις εργασίας τους, προσπαθούσαν να χρησιμοποιήσουν κρυπτογραφημένες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων – όπως το Signal – για να διαπιστώσουν ποιοι άλλοι είχαν απομείνει.

Επίσης, έως το βράδυ του Σαββάτου (25/02), οι εναπομείναντες εργαζόμενοι είχαν επίσης χάσει την πρόσβαση σε μια υπηρεσία συνομιλίας της Google που σχετιζόταν με τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εργασίας τους, είπαν τρία άτομα.

 
Οι περικοπές αφορούσαν σε διευθυντές προϊόντων, επιστήμονες δεδομένων και μηχανικούς που εργάζονταν στη μηχανική μάθηση και στην αξιοπιστία του ιστότοπου, η οποία βοηθάει στη διατήρηση των διαφόρων λειτουργιών του Twitter. Η ομάδα υποδομών νομισματοποίησης, η οποία συντηρεί τις υπηρεσίες μέσω των οποίων το Twitter κερδίζει χρήματα, μειώθηκε από 30 σε λιγότερους από 8 εργαζόμενους, όπως δήλωσε άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Μεταξύ αυτών που επηρεάστηκαν από τις απολύσεις, ήταν αρκετοί ιδρυτές μικρών τεχνολογικών εταιρειών που είχε αποκτήσει το Twitter κατά τη διάρκεια των ετών, συμπεριλαμβανομένης της Έσθερ Κρόφορντ, η οποία ίδρυσε μια εφαρμογή συνομιλίας βίντεο με την ονομασία Squad. Πρόσφατα, επέβλεψε την προσπάθεια του Twitter να χρεώνει τους χρήστες για τους επαληθευμένους λογαριασμούς. Ακόμα, απολύθηκε και ο Χαράλντουρ Τορλέιφσον, δημιουργός του στούντιο σχεδιασμού Ueno, το οποίο αγόρασε το Twitter το 2021.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα