Ο Elon Musk θέλει πίσω το Twitter: Θα δημιουργήσει διαδίκτυο μέσα στο διαδίκτυο

Ο Elon Musk θέλει πίσω το Twitter: Θα δημιουργήσει διαδίκτυο μέσα στο διαδίκτυο

Όλο και πιο κοντά στην απόκτηση του Twitter βρίσκεται ο Έλον Μασκ, μετά τη νέα προσφορά που κατέθεσε για την εξαγορά της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Έλον Μάσκ άλλαξε γνώμη ξανά για την αγορά του twitter και τώρα δηλώνει πρόθυμος να προχωρήσει στην αγορά της πλατφόρμας. Κάνοντας μια στροφή 180μοιρών ο Έλον Μάσκ τελικά αποφάσισε ότι θα το πάρει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Με μια επιστολή που έστειλε στην εταιρεία ο κύριος Μάσκ συμφώνησε να πληρώσει το ποσό που είχε αρχικά προσφέρει τον Απρίλιο.

Θα δώσει 44 δισεκατομμύρια δολάρια, 54,20 δολάρια ανά μετοχή. Οι μετοχές της πλατφόρμας μάλιστα εκτινάχθηκαν στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημειώνοντας αύξηση 22,24%.

Ο Μάσκ μάλιστα θα προχωρήσει με την αρχική προσφορά στην αγορά της πλατφόρμας ξεχνώντας τα επιχειρήματα ότι αρκετοί από τους λογαριασμούς δεν είναι πραγματικοί και άρα θα πρέπει να δώσει λιγότερα χρήματα.

Αυτό που φαίνεται να άλλαξε γνώμη στον δισεκατομμυριούχο είναι ότι βλέπει μέσα από το twitter της ανάπτυξης της εφαρμογής Χ. Μια εφαρμογή που έχει δημιουργήσει ο ίδιος.

«Η αγορά του Twitter θα επιταχύνει την δημιουργία της «Χ», της εφαρμογής για τα πάντα», σχολίασε ο Έλον Μασκ.

Η εφαρμογή «Χ» και η επιστροφή Τραμπ
Ο Μάσκ φαίνεται πως φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα διαδίκτυο μέσα στο διαδίκτυο.

Πηγή έμπνευσης του φαίνεται πως είναι μια κινεζική πλατφόρμα που ξεκίνησε σαν ένα μέσο ανταλλαγής μηνυμάτων και εξελίχθηκε σε ένα μίνι διαδίκτυο.

Η εφαρμογή που έχει δημιουργήσει ο Μάσκ λέγεται X και βλέπει την ανάπτυξή της μέσα από το Twitter.

Ο Έλον Μάσκ από την πρώτη στιγμή που δόθηκε στη δημοσιότητα το ενδεχόμενο αγοράς της εφαρμογής μιλούσε για μια πολύ διαφορετική πλατφόρμα με περισσότερες ελευθερίες.

«H ελευθέρια του λόγου είναι το θεμέλιο μιας Δημοκρατίας που λειτουργεί και το twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης, όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας» είχε σχολιάσει ο Έλον Μάσκ.

Πέρα από την εξαφάνιση των περιορισμών όμως είχε δηλώσει ότι θα επιτρέψει και την επιστροφή του Ντόνταλτ Τράμπ στην πλατφόρμα. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αποκλειστεί μετά την εισβολή διαδηλωτών στο Καπιτώλιο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα