TikTok: Χάκερς ισχυρίζονται πως παραβίασαν δεδομένα 1 δισ. χρηστών

TikTok: Χάκερς ισχυρίζονται πως παραβίασαν δεδομένα 1 δισ. χρηστών

Το διαψεύδει η πλατφόρμα

Μια ομάδα χάκερς ισχυρίζεται πως έχει εισβάλει στον πηγαίο κώδικα του TikTok και κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα 1 δισεκατομμυρίου χρηστών της πλατφόρμας.

Συγκεκριμένα, τονίζει πως κατάφερε να πάρει τα σχετικά δεδομένα από έναν cloud server και ένα κενό ασφαλείας που εντόπισε εκεί. Η ίδια η εταιρεία του δημοφιλούς application σημειώνει με δήλωσή της στα social media πως ουδέποτε έχει εντοπιστεί ίχνος παραβίασης στα συστήματά της και αυτό αποδεικνύεται και από έρευνα που έγινε από τους τεχνικούς της.

Μιλώντας στο Bloomberg, εκπρόσωπος του TikTok ανέφερε πως η βάση δεδομένων που έχει παραβιαστεί από τους χάκερς και εμφανίστηκε σε διάφορα «σκοτεινά σοκάκια» του διαδικτύου δεν έχει καμία σχέση με την υπηρεσία.

Τους ισχυρισμούς αυτούς φαίνεται να επιβεβαιώνει και ο αναλυτής σε θέματα ασφαλείας, Τρόι Χαντ, ο οποίος αναφέρει πως τα δεδομένα που εμφανίστηκαν ήταν ήδη διαθέσιμα πριν γίνει η οποιαδήποτε δήλωση από μεριάς χάκερς και η βάση παρουσιάζεται με έναν τρόπο που μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως πρόκειται για τους ίδιους λογαριασμούς, απλά με διαφορετική σειρά.

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα