Google Flights: Πόσο πράσινη είναι η πτήση σας;

Google Flights: Πόσο πράσινη είναι η πτήση σας;

Στον ρυθμό του πράσινου μετασχηματισμού έχουν εισέλθει και οι αεροπορικές εταιρείες, αν και συνεισφέρουν μόνο μεταξύ 2-3% στις εκπομπές ρύπων παγκοσμίως.

Η απόκτηση αεριωθούμενων αεροσκαφών που καίνε λιγότερα καύσιμα και τα νέα προγράμματα για την σπατάλη λιγότερης τροφής σε κάθε ταξίδι, σημαίνει επίσης και σπατάλη λιγότερων χρημάτων.

Η ευαισθητοποίηση σχετικά με τις εκπομπές άνθρακα είναι σημαντική οι Πτήσεις Google δίνει στον επιβάτη μία πολύ καλή εικόνα  για τις εκπομπές ρύπων ανά πτήση, με βάση τον τύπο του αεροσκάφους, τη διαδρομή, τον τύπο θέσης και την πληρότητα, καθώς και τον μέσο όρο των στατιστικών της ίδιας διαδρομής.

Μάλιστα, η σημασία των ρύπων είναι τόσο μεγάλη πλέον για τους ταξιδιώτες, που ο αριθμός εμφανίζεται ακριβώς δίπλα από την τιμή του εισιτηρίου.

Για παράδειγμα, η business class θέση είναι υπεύθυνη για περισσότερες εκπομπές άνθρακα από ότι η οικονομική θέση, σε αντιστοιχία 23% και 12%.  Αυτό βασίζεται στο γεγονός ότι η πτήση καθίσταται λιγότερο αποτελεσματική ανά άτομο σε premium καμπίνες, λόγω της μεταφοράς χαμηλότερου αριθμού ατόμων, συνεπώς αποτελεί λιγότερο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή.

Θα αλλάξει αυτό τη συμπεριφορά των καταναλωτών;

Η Google Flights καθιστά πλέον αδύνατο για τους ανθρώπους να αγνοήσουν τον αντίκτυπο των πτητικών τους αποφάσεων, αφού οι εκπομπές βρίσκονται ακριβώς δίπλα στην τιμή. Το αν αλλάζει κάτι αυτό ή όχι είναι μία καλή ερώτηση: Θα επιλέξουν οι άνθρωποι δρομολόγια με χαμηλότερες εκπομπές έναντι άλλων δρομολογίων; Ο καθοριστικός παράγοντας θα είναι το κόστος. Εν αναμονή των συγκεντρωτικών στοιχείων της Google, θα διαπιστώσουμε εάν οι επιβάτες θα επιλέξουν μία πιο ακριβή πτήση, εάν είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα