Το black out στο Facebook έφερε μεγάλη ζημιά στον Ζούκερμπεργκ – Πόσα λεφτά χάθηκαν

Το black out στο Facebook έφερε μεγάλη ζημιά στον Ζούκερμπεργκ – Πόσα λεφτά χάθηκαν

Για πρώτη φορά, ένα τεχνικό πρόβλημα στη δημοφιλέστερη διαδικτυακή πλατφόρμα, έθεσε εκτός λειτουργία κάθε επικοινωνία και οικονομική συναλλαγή για 7 ολόκληρες ώρες από τις ΗΠΑ μέχρι την Ασία και την Ευρώπη.

«Προς το παρόν, δεν είναι ξεκάθαρο τι συνέβη τεχνικά και γιατί το Facebook και ο δρομολογητής του δεν ανταποκρίνονται. Χιλιάδες εργαζόμενοι στο Facebook δεν είχαν πρόσβαση ούτε στα γραφεία τους καθώς οι καρταναγνώστες δεν μπορούσαν να διαβάσουν τις κάρτες εισόδου» λένε εκπρόσωποι της εταιρίας.

Oι χρήστες προσπαθούσαν απεγνωσμένα να καταλάβουν τι συνέβη.

«Ήταν ένας εφιάλτης. Αναγκαστήκαμε να στείλουμε μήνυμα από το κινητό».

Ο προσωπικός πλούτος του Ζούκερμπεργκ μειώθηκε κατά 7 δισ. δολάρια μέσα σε λίγες ώρες, ενώ τις τελευταίες 20 μέρες έχασε 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η μετοχή της εταιρείας έπεσε κατά 4,9%, μία πτώση που ήρθε να προστεθεί στο μείον 15% από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Το τρολάρισμα του Twitter & τα fake news
Μία πρώην υπάλληλος της εταιρείας του Μαρκ Ζουκενμπεργκ, η Φράνσις Χόγκεν, έχει δώσει στη δημοσιότητα εσωτερικά έγγραφα που αποδεικνύουν πως το μόνο που ενδιαφέρει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είναι το κέρδος.

«Αυτό που έβλεπα στο Facebook συνέχεια ήταν πως υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα σε ό,τι ήταν καλό για το κοινό και σε ό,τι ήταν καλό για το Facebook και το Facebook επανειλημμένα επέλεγε να βελτιστοποιεί τα δικά του συμφέροντα όπως να βγάζει περισσότερα λεφτά».

Οι αποκαλύψεις της Χόγκεν έγιναν μόλις 24 ώρες πριν το μπλακάουτ και σήμερα καταθέσει σε αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας για να υπερασπιστεί τους ισχυρισμούς της.

Πάντως, ο Μαρκ Ζούκενμπεργκ αναγκάστηκε να καταφύγει στον λογαριασμό του στο αντίπαλο δέος, το Twitter, για να ζητήσει συγγνώμη.

H πολύωρη αποχή από τον ψηφιακό κόσμο, μας κάνει να συνειδητοποιούμε πόσο απόλυτα εξαρτημένοι είμαστε από εκείνον.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα