Θες να βγάλεις τη ζακέτα; - Σοκαριστικά βίντεο για τους κινδύνους του Διαδικτύου

Θες να βγάλεις τη ζακέτα; -  Σοκαριστικά βίντεο για τους κινδύνους του Διαδικτύου

Θες να βγάλεις τη ζακέτα; είναι μία από τις πιο light ερωτήσεις που ακούει μια εργαζόμενη στο Χαμόγελο του Παιδιού, η οποία μπήκε σε δημοφιλή πλατφόρμα που χρησιμοποιούν χιλιάδες παιδιά παριστάνοντας την 16χρονη. Χυδαίες ερωτήσεις, απειλές κι εκβιασμοί.

Όλο το συγκλονιστικό βίντεο.
«Μπήκαμε σε γνωστή πλατφόρμα που μπαίνουν τα παιδιά και πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις με τυχαίους χρήστες για να διαπιστώσουμε τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν». Αυτό αναφέρει η περιγραφή ενός από τα δύο βίντεο σοκ, που έχει αναρτήσει το Χαμόγελο του Παιδιού στα social media.

Καθένα από τα 338 δευτερόλεπτα του βίντεο αποτελούν «γροθιά στο στομάχι» 
Το Χαμόγελο του Παιδιού αναφέρει πως πραγματοποίησε μια έρευνα σε πραγματικό περιβάλλον και μία εργαζόμενη της οργάνωσης μπήκε σε μια από τις δημοφιλείς εφαρμογές που χρησιμοποιούν αμέτρητα παιδιά κάθε μέρα και στην οποία μπορεί ο καθένας να κάνει βίντεοκλήση με τυχαίους χρήστες.

 
Η εργαζόμενη του «Χαμόγελου» μπήκε στην εφαρμογή παριστάνοντας μια κοπέλα 16 ετών και τα… όσα άκουσε και είδε είναι πραγματικά σοκαριστικά. Η εικόνα και οι φωνές των συνομιλητών της έχουν αλλοιωθεί με τεχνική επεξεργασία.

«Έλα φύγε. Είσαι μπάζο» – «Θες να βγάλεις τη ζακέτα;»
Στην πρώτη συνομιλία της, η κοπέλα λέει απλά «γεια» για να πάρει την εξής απάντηση: «Πώς είσαι έτσι;».

«Τι εννοείς;» ρωτά και ο συνομιλητής της λέει: «Πώς είναι έτσι η μούρη σου; Φύγε από ‘δω, δεν είναι γι’ αυτά τα μέρη. Βγες να μπει κάνας άλλος που αξίζει».
Η κοπέλα απαντά με τις απορίες που θα είχε ο καθένας, αλλά ο… απέναντι ανένδοτος: «Έλα φύγε. Είσαι μπάζο, είσαι μπάζο. Έλα φύγε γιατί βαριέμαι να πατήσω και το κουμπί μαζί σου»

Επόμενος συνομιλητής ένας νεαρός που μετά το… κομπλιμέντο «ωραία ζακέτα», λέει: «Θες να βγάλεις τη ζακέτα;».

 
«Γιατί να τη βγάλω;» απαντά η κοπέλα κι εκείνος λέει: «Για να σε δω λίγο παραπάνω. Βγάλτηνα να βγάλουμε κάνα story. Έλα, δείξε κάτι παραπάνω. Θα σε βγάλουμε βίντεο, θα σε δουν όλοι».

Η κοπέλα λέει ότι δεν θέλει και τότε αρχίζουν οι απειλές. «Σ’ έχω ήδη βίντεο, οπότε πρέπει να βγάλεις και κάτι παραπάνω. Ή θα βγάλεις κάτι παραπάνω, ή θα ανέβει το βίντεό σου στο Instagram! Αν βγάλεις κάτι παραπάνω, δε θα σε δει κανείς. Θα σε δω μόνο εγώ».

Η κοπέλα τελικά βγάζει τη ζακέτα και φυσικά ο νεαρός θέλει… να βγουν κι άλλα, ενώ όταν εκείνη λέει πως θα κινηθεί νομικά, ο νεαρός δε μοιάζει να αγχώνεται καθόλου.

Χυδαίες ερωτήσεις
Στην συνέχεια, το βίντεο γίνεται πραγματικά αποκρουστικό. Σε διάλογο με άνδρα που δηλώνει 18 ετών -η κοπέλα του λέει ότι είναι 17- ο άνδρας λέει: «Ξέρεις τι; Δεν ξέρω αν η @@@@ μου είναι μεγάλη ή μικρή. Αυτό που ακούς. Δεν ξέρω. Γίνεται απλά να τη δεις και να μου πεις αν είναι μεγάλη ή μικρή για σένα;».

Ακολούθως, άνδρας που δηλώνει 27 ετών, ρωτά την κοπέλα (που του λέει ότι είναι 16): «Φαντάζομαι δεν έχεις ολοκληρώσει». Η κοπέλα ρωτάει «γιατί ρωτάς;» κι εκείνος λέει: «Ποιο είναι το όριό σου;». Εκείνη του απαντά πως το όριό της είναι το… νόμιμο κι εκείνος λέει: «Είναι λίγο τρομακτικό αυτό που λες. Με κάνεις να νιώθω γέρος».

 
Η κοπέλα του απαντάει πως «για κάποιο λόγο όμως έχουν γραφτεί οι νόμοι».

Κι εκείνος λέει: «Για κάποιον άλλο δεν τηρούνται»!

<<Πες μας ότι σου κάνουν Bullying. Μαζί θα βρούμε τον τρόπο να μην σε πονάει>>

Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα του δεύτερου βίντεο που έχει αναρτήσει το Χαμόγελο του Παιδιού και ακολουθεί καταιγισμός προσβολών, χυδαίων χαρακτηρισμών από παιδιά σε παιδιά.

Η εθελόντρια του «χαμόγελου» αναπαράγει ηχητικά μηνύματα από κάποια κοινή συνομιλία χρηστών και τα όσα ακούγονται σοκάρουν,καθώς το άτομο που βρίζουν είναι ένας απο τους συμμετέχοντες,

Ποιός έβαλε στη συνομιλία το σούργελο; Για ξεκολάτε και βγάλτε την λίγο
Καλά δεν καταλαβαίνει πόσο ενοχλητική είναι;
Και δεν μιλάει καν εντωμεταξύ. Την βάζουμε που την βάζουμε και δεν μας μιλάει
Αυτό η βρ&μιάρα
Το βίντεο επιλεμήθηκε η εθελοντική ομάδα μαθητων @YouSmile του Χαμόγελου του Παιδιού.

e-radio

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα