Το λογισμικό που απειλεί όλους τους υπολογιστές του πλανήτη

Το λογισμικό που απειλεί όλους τους υπολογιστές του πλανήτη

Σύμφωνα με τους ερευνητές εταιρείας ασφάλειας για τους κινδύνους του διαδικτύου, φαίνεται ότι έχει ανακαλυφθεί ένα νέο κακόβουλο λογισμικό που επιτίθεται σε υπερυπολογιστές και ονομάζεται Kobalos, από τους ακόλουθους του Διονύσου και την Ελληνική μυθολογία. Οι Κόβαλοι ήταν πανούργοι και μικροσκοπικοί, ενώ έτρεχαν πίσω από τον θεό του κρασιού.
Όπως αναφέρει ένας από τους εργαζομένους της ESET που ανακάλυψαν αυτήν την απειλή, ο Marc-Etienne Leveille, το όνομα που δόθηκε σε αυτό το λογισμικό αφορά τις πανούργες μεθόδους που χρησιμοποιεί, προκειμένου να χτυπήσει τα συστήματα, ενώ είναι πολύπλοκο, κάτι που ισχύει σπάνσια σε κακόβουλο λογισμικό Linux.

 
Οι ερευνητές της ESET συνεργάστηκαν με το CERN, αλλά και άλλους οργανισμούς που ασχολούνται με το διαδίκτυο και ανακάλυψε ότι το περίπλοκο αυτό κακόβουλο λογισμικό, είναι φορητό σε πολλά λειτουργικά συστήματα, όπως τα εξής: Linux, BSD, Solaris και πιθανώς AIX και Windows.

Το Kobalos είναι ένα «backdoor» λογισμικό που περιέχει εντολές οι οποίες δεν αποκαλύπτουν την πρόθεση των εισβολέων και δυστυχώς επιτρέπει συνδέσεις διακομιστή μεσολάβησης σε άλλους servers που έχουν μολυνθεί από αυτό, όπως αποκάλυψε ο Leveille.

e-daily

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα