Απίθανες πληροφορίες που αποκαλύπτουν την επιρροή του Facebook στη ζωή μας

Απίθανες πληροφορίες που αποκαλύπτουν την επιρροή του Facebook στη ζωή μας

Έχουν περάσει σχεδόν 14 χρόνια από την ημέρα που η δημοφιλής κοινωνική πλατφόρμα Facebook, άλλαξε μια για πάντα την ιστορία της ανθρωπότητας και έδωσε νέες διαστάσεις στην έννοια της επικοινωνίας.

Ωστόσο, η ίδρυση της πλατφόρμας από τον Mark Zuckerberg, χρονολογείται μερικά χρόνια πριν, συγκεκριμένα το 2004, όταν ο σημερινός μεγιστάνας ήταν ακόμη ένας άσημος νεαρός φοιτητής που αποφάσισε μαζί με την παρέα του να δημιουργήσει ένα μέσο με το οποίο θα μπορούσαν να επικοινωνούν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ αλλά και των υπολοίπων Πανεπιστημίων που ανήκουν στην Ivy League.

Αυτό που σίγουρα δεν περίμενε ο Mark Zuckerberg, ήταν πως σε λιγότερο από δέκα χρόνια, η ιστοσελίδα του θα γινόταν η δημοφιλέστερη περιοχή κοινωνικής δικτύωσης σε όλο τον κόσμο, εκείνος θα συγκαταλεγόταν ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, αλλά θα βρισκόταν και υπόλογος στο Κογκρέσο, με την κατηγορία της παραβίασης προσωπικών δεδομένων 50.000.000 χρηστών! Όλα τα παραπάνω βέβαια, είναι μόνο μερικά αποσπάσματα μίας μεγάλης ιστορίας που λίγο πολύ, γνωρίζουν οι περισσότεροι από εμάς. Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μερικά λιγότερο γνωστά facts που αφορούν την ιστορία του αγαπημένου μας κοινωνικού μέσου.

  1.     Το 2005, δηλαδή έναν χρόνο μετά την ίδρυση του Facebook, η ομάδα του MySpace διαπραγματευόταν με την ομάδα του Mark Zuckerberg την αγορά της πλατφόρμας του, έναντι 75 εκατομμυρίων δολαρίων. O Thomas Anderson αρνήθηκε να αγοράσει το Facebook, καθώς θεώρησε πως η τιμή είναι εξαιρετικά υψηλή για την -τότε- χαμηλή δημοτικότητα της της πλατφόρμας.
  2.     Οτιδήποτε και αν πληκτρολογήσουμε στο status update box, ανεξάρτητα από το αν θα το αναρτήσουμε στον τοίχο μας, αυτό στέλνεται αυτόματα στον server του Facebook.
  3.     Σύμφωνα με έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, 1 στους 3 χρήστες του Facebook νιώθουν απογοητευμένοι με τη ζωή τους αφότου κάνουν Log in στον προσωπικό του λογαριασμό.
  4.     Κατά μέσο όρο αναρτιούνται καθημερινά στο Facebook 350 εκατ. φωτογραφίες, ενώ υπολογίζεται πως κάθε λεπτό που περνάει, «ανεβαίνουν» 1.3 εκατ. post σε όλο τον κόσμο.
  5.     Υπολογίζεται πως περίπου το 5% από τα ενεργά προφίλ που υπάρχουν στο Facebook είναι ψεύτικοι λογαριασμοί ή περιλαμβάνουν ψευδή στοιχεία.
  6.     Η επιλογή «Μου αρέσει», δηλαδή το «Like», αρχικά είχε την ονομασία «Awesome» που σημαίνει «Φοβερό!».
  7.     Παρότι κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να μπλοκάρει οποιονδήποτε άλλο χρήστη, κανείς δεν μπορεί να μπλοκάρει τον Mark Zuckerberg!
  8.     Ο λόγος που το Facebook έχει κυρίως μπλε και γαλάζιες αποχρώσεις, οφείλεται στη δυσχρωματοψία που αντιμετωπίζει ο ιδρυτής του στο κόκκινο και το πράσινο.
  9.     Υπολογίζεται πως καθημερινά γίνονται περίπου 600.000 απόπειρες παραβίασης προσωπικών λογαριασμών παγκοσμίως.
  10.     Η πρώτη πιο δημοφιλής σελίδα που φιλοξενείται στο Facebook, είναι η δική του. Δεύτερη έρχεται η σελίδα της Samsung με 159 εκατ. ακόλουθους, τρίτη είναι η σελίδα του Christian Ronaldo με 122 εκατ. ακόλουθους, τέταρτη του Mark Zuckerberg με 116 εκατ. και πέμπτη η σελίδα της Ρεάλ Μαδρίτης με 110 εκατ. ακολούθους.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα