Μήπως κάποιος παρακολουθεί το κινητό σας; Αυτά είναι τα ύποπτα σημάδια

Θυμάστε τον καιρό που τα κινητά τηλέφωνά μας ήταν μόνο για τηλεφωνήματα, SMS, άντε και κανένα «Φιδάκι»; Πλέον, οι συσκευές που έχουν στις τσέπες μας είναι μικροί υπολογιστές που μέσα τους βρίσκονται άπειρα στοιχεία για την προσωπική μας ζωή και τις κινήσεις μας.

Από φωτογραφίες και λογαριασμοί σε social media, μέχρι e-mail, τραπεζικές συναλλαγές και το στίγμα μας μέσω GPS, το κινητό τηλέφωνό μας περιέχει άπειρα στοιχεία που μπορούν να ενδιαφέρουν από απατεώνες μέχρι μυστικές υπηρεσίες, όπως απέδειξε ο Έντουαρντ Σνόουντεν.

Φυσικά, τα κινητά μας έχουν πλέον αρκετές δικλίδες ασφαλείας, ωστόσο, αν κάποιος είναι αποφασισμένος να βάλει σε αυτά «κοριό» και να μας παρακολουθεί, μπορεί με διάφορους τρόπους να το κάνει και αυτά είναι πέντε σημάδια ότι το κινητό μας παρακολουθείται:

1. Συμπεριφέρεται… περίεργα: διαπιστώνετε ότι η οθόνη φωτίζεται ξαφνικά και χωρίς λόγο; Ανοίγει και κλείνει σε τυχαίες στιγμές; Κάνει περίεργους θορύβους; Όλα αυτά θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι η συσκευή σας βρίσκεται υπό παρακολούθηση.
 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα