Το Twitter αλλάζει δραματικά: Τι θα βάζει να κάνουν οι χρήστες

Το Twitter αλλάζει δραματικά: Τι θα βάζει να κάνουν οι χρήστες

Το Twitter προσπαθεί να βάλει ένα φρένο στην αναδημοσίευση άρθρων τα οποία οι χρήστες δεν έχουν διαβάσει, κάνοντας ένα πείραμα που ελπίζει ότι θα προωθήσει την ενημερωμένη συζήτηση στα social media.

Σε αυτή τη δοκιμή που κάνει το Twitter, σε κάποιους χρήστες με συσκευές Android, η εταιρεία εισάγει μια υπενθύμιση που ρωτά αν θέλουν πραγματικά να κάνουν retweet ένα link το οποίο δεν έχουν ανοίξει.

«Κάνοντας share ένα άρθρο, αυτό μπορεί να πυροδοτήσει συζήτηση, οπότε ίσως να θέλετε να το διαβάσετε προτού το κάνετε tweet», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση.

«Για να βοηθήσουμε στην προώθηση της ενημερωμένης συζήτησης, δοκιμάζουμε μία νέα υπενθύμιση σε Android. Όταν κάνετε retweet ένα δημοσίευμα που δεν το έχετε ανοίξει στο Twitter, μπορεί να σας ρωτήσουμε αν θέλετε να το ανοίξετε πρώτα», εξήγησε το Τwitter.

Η δημοσίευση άρθρων στο Τwitter, από χρήστες που δεν τα έχουν διαβάσει, δεν είναι μια νέα τάση. Έρευνα που είχε γίνει το 2016, από το πανεπιστήμιο Columbia και τη Microsoft, διαπίστωσε ότι το 59% των link που δημοσιεύονται στο Twitter δεν τα έχουν ανοίξει οι χρήστες.

Σκοπός του Twitter δεν είναι να απαγορεύσει αυτού του τύπου τα retweet, αλλά να ωθήσει κάποιους χρήστες να ξανασκεφτούν τις ενέργειές τους στα social media. Αυτό είναι το δεύτερο «πείραμα» που κάνει η εταιρεία το τελευταίο διάστημα.

Τον προηγούμενο μήνα, η εταιρεία άρχισε να πειραματίζεται ζητώντας από τους χρήστες να αναθεωρήσουν τις απαντήσεις τους αν επρόκειτο να κάνουν tweet με «επιζήμια ρητορική» για άλλους ανθρώπους. Όταν ανάβουν τα αίματα, «μπορεί να πεις πράγματα που δεν εννοείς», ήταν η εξήγηση της εταιρείας.

«Για να σας επιτρέψουμε να ξανασκεφτείτε μια απάντηση, κάνουμε ένα περιορισμένο πείραμα σε iOS (συσκευές) με μια υπενθύμιση που σας δίνει την επιλογή να αναθεωρήσετε την απάντησή σας προτού τη δημοσιεύσετε, αν χρησιμοποιεί γλώσσα που μπορεί να είναι επιβλαβής», ανέφερε ακόμη.

www.topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα