Προσοχή: Αυτή η εικόνα μπορεί να καταστρέψει το κινητό σας

Δεκάδες κάτοχοι κινητών Android αναφέρουν στα social media ότι αυτή η εικόνα που δείχνει μια λίμνη, ένα συννεφιασμένο ηλιοβασίλεμα και μια πράσινη ακτή, όταν χρησιμοποιήθηκε ως ταπετσαρία (wallpaper) δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στο κινητό τους.  

Πρόβλημα φαίνεται αντιμετωπίζουν αρκετές μάρκες κινητών που χρησιμοποιούν Android, όπως η Samsung και το Pixel της Google, σύμφωνα με το BBC.

Αυτό το bug κάνει την οθόνη να αναβοσβήνει συνεχώς. Σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Οπότε δεν συνιστούμε σε κανέναν αναγνώστη μας να το δοκιμάσει. 

Η Samsung πρόκειται να κάνει μια ενημέρωση στις 11 Ιουνίου. Το BBC επικοινώνησε και με την Google για κάποιο σχόλιο επί του θέματος, αλλά δεν είχε απαντήσει ακόμη.

Ο Μπόγκνταν Πέτροβαν, δημοσιογράφος τεχνολογίας στο Android Authority δήλωσε ότι το σφάλμα δεν επηρέασε το Huawei 20 Pro, αλλά προκάλεσε προβλήματα στο Google Pixel 2.

«Αφού βάλαμε την εν λόγω εικόνα ως ταπετσαρία, το τηλέφωνο κράσαρε αμέσως. Προσπαθούσε να κάνει επανεκκίνηση, αλλά η οθόνη συνεχώς αναβόσβηνε», λέει.

«Η προσπάθεια επανεκκίνησης της συσκευής στο safe mode (κρατώντας πατημένο το κουμπί έντασης) δεν επέλυσε το πρόβλημα».

Η εικόνα φαίνεται να επηρεάζει ορισμένες αλλά όχι όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν την τελευταία έκδοση του λειτουργικού Android, το Android 10.

Το Android 11 ήταν να παρουσιαστεί αυτήν την εβδομάδα, αλλά αναβλήθηκε.

Δεν έχει ακόμη δοθεί επίσημος λόγος για το σφάλμα. Μι πρώτη εξήγηση είναι η ανάλυση της εικόνας.

Οι Κεν Μουνρό και Ντέιβ Λόντζ, συνεργάτες της εταιρείας Pen Test ανέφεραν στο BBC:

«Από τη στιγμή που οι ψηφιακές φωτογραφίες έχουν βελτιωθεί στην ποιότητα, τα κινητά  πρέπει να ελέγχουν ποιος είναι ο ”χρωματικός χώρος” της εικόνας για να υπολογίσουν πώς να την εμφανίσουν σωστά», λένε.

«Είναι πώς ξέρει ένα κινητό πώς να εμφανίζει ακριβώς τη σωστή απόχρωση του πράσινου, για παράδειγμα».

Αυτό που συμβαίνει με αυτή την φωτογραφία, λένε, είναι ότι έχει πάει στραβά ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται ορισμένα κινητά κάποια δεδομένα των χρωμάτων της φωτογραφίας.  

 

huffingtonpost

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα