Η Google ήδη κάνει μετρήσεις κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω κορονοϊού και στην Ελλάδα

Ενώ με εντατικές διεργασίες Apple και Google ετοιμάζονται έως τα μέσα Μαΐου να παρουσιάσουν API

που επιτρέπουν τη διαλειτουργικότητα μεταξύ συσκευών με λειτουργικά συστήματα Android και iOS, όταν χρησιμοποιούν εφαρμογές δημόσιων οργανισμών υγείας, ήδη η Google έχει θέσει σε λειτουργία εργαλείο μέτρησης κοινωνικής αποσταστιοποίησης παρέχοντας στοιχεία για τις μετακινήσεις των ανθρώπων. Το εργαλείο συλλέγει στοιχεία και για την Ελλάδα.

Εάν οι χρήστες της Google έχουν επιτρέψει τη δυνατότητα εντοπισμού θέσης της Google, τα ίχνη τους τροφοδοτούν ένα εργαλείο που παρακολουθεί εάν οι άνθρωποι μένουν στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοrονοϊού.

Σύμφωνα με το pcmag.com η Google κυκλοφόρησε αυτό το εργαλείο για να βοηθήσει τις κυβερνήσεις και τις αρχές δημόσιας υγείας να μετρήσουν την αποτελεσματικότητα των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης και καραντίνας σε 131 χώρες και περιοχές. Είναι δημόσιο και προσβάσιμο σε οποιονδήποτε σε μια νέα ιστοσελίδα που ονομάζεται COVID-19 κοινοτικές εκθέσεις κινητικότητας.

Το εργαλείο συλλέγει δεδομένα τοποθεσίας από τα smartphones, τα οποία μπορούν να αποκαλύψουν τι κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς και που ζείτε. Έτσι, η Google δεν θα παρέχει έναν online χάρτη που δείχνει τις κινήσεις όλων, αλλά γραφικές παραστάσεις που δείχνουν την αύξηση ή μείωση της κυκλοφορίας σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των λιανικών καταστημάτων, των παντοπωλείων και των κατοικιών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα