Yahoo: Ποια mail μπορεί να πάρουν αποζημίωση 325 ευρώ

Yahoo: Ποια mail μπορεί να πάρουν αποζημίωση 325 ευρώ

Όπως ειναι γνωστό πριν από 2 χρόνια η Yahoo υπέστη ένα μεγάλο χακάρισμα. Δεν είχε προστατεύσει σωστά το λογισμικό της, με αποτέλεσμα να προσπελαστεί το firewall της και να μείνουν έκθετοι σε χάκερς οι πάνω από 3 δισεκατομμύρια λογαριασμοί της.

Το 2017 κατατέθηκε αγωγή από νομική εταιρεία κατά της Yahoo και μετά από δύο χρόνια επήλθε ένας διακανονισμός με τον οποίο η εταιρεία καλείται να πληρώσει περίπου 107 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτά τα λεφτά θα πάνε σε όσους χρήστες αποδειχτεί ότι είχαν σοβαρή ζημιά από το χακάρισμα και την διαρροή των προσωπικών στοιχείων. Αυτό σημαίνει ότι αν είχες λογαριασμό στη Yahoo από το 2012 μέχρι το 2016 ή αν έχεις λάβει ειδοποιητικό mail από την εταιρεία, ίσως και να δικαιούσα την αποζημίωση των 325 ευρώ που λαμβάνουν οι χρήστες.

Υπάρχει μια σχετική πλατφόρμα μέσα από την οποία μπορείς να αποδείξεις ότι υπέστης σημαντική παραβίαση και εφόσον πειστεί και η Yahoo, τότε θα σου αποδώσει το εν λόγω ποσό.

Αυτό ισχύει για τους απλούς χρήστες ή όσους εν πάση περιπτώσει δεν είχαν οικονομική απώλεια. Αν κάποιος είδε να χρησιμοποιείται η κάρτα του ως αποτέλεσμα της παραβίασης, τότε μπορεί να διεκδικήσει ως και 20.000 ευρώ περίπου.  

Δείτε εδώ τα στοιχεία που ζητάει η Yahoo

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα