Παραβιαστήκαν οι υπηρεσίες Email της Microsoft

Παραβιαστήκαν οι υπηρεσίες Email της Microsoft

Από την 1η Ιανουάριου έως και τις 28 Μαρτίου, οι υπηρεσίες email της Microsoft συμπεριλαμβανομένων των Hotmail, Outlook και MSN, παραβιάστηκαν με αποτέλεσμα να κλαπούν στοιχεία λογαριασμών.

Μερικοί χρήστες των διαδικτυακών email υπηρεσιών της Microsoft συμπεριλαμβανομένων των @Hotmail.com, @msn.com και @outlook.com παρέμειναν με εκτεθειμένους λογαριασμούς για πάνω από δυο μήνες.

Όπως αναφέρει το TechCrunch και το Motherboard, ένα σχετικό email της Microsoft εξήγησε ότι η παράνομη πρόσβαση στα συστήματα της, έγινε μέσω ενός κλεμμένου λογαριασμού υποστήριξης. Οι λογαριασμοί των χρηστών, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ονόματα φακέλων, τίτλοι μηνυμάτων, καθώς και επαφές έγιναν διαθέσιμα στους hackers.

Το μέγεθος τον πληροφοριών που διέρρευσαν από τους εκτεθειμένους λογαριασμούς ευτυχώς ήταν σχετικά περιορισμένο, κάποιοι χρήστες όμως δεν ήταν τόσο "τυχεροί". Οι hackers απέκτησαν πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες των λογαριασμών τους, όπως ολόκληρα τα emails, ημερομηνίες γέννησης, ημερολόγια και ιστορικά συνδέσεων.

Οι hackers είχαν πρόσβαση στον λογαριασμό υποστήριξης από την 1η Ιανουάριου μέχρι και τις 28 Μαρτίου, όταν η Microsoft αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον συγκεκριμένο λογαριασμό, καταργώντας τον επιτόπου. Ακόμα και αν δεν φανερωθήκαν οι κωδικοί των λογαριασμών η Microsoft συμβουλεύει τους χρήστες που επηρεάστηκαν να αλλάξουν τους κωδικούς τους, το ίδιο ισχύει και για οποιονδήποτε παρέλαβε το σχετικό email από την Microsoft.

Η έκθεση σε phishing επιθέσεις είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που διατρέχουν οι χρήστες που υπεκλάπησαν οι διευθύνσεις τους. Είναι πιθανό η διεύθυνση των email τους να πουλήθηκε για μελλοντική αποστολή spam μηνυμάτων ή επικίνδυνων αρχείων (attachments), τα οποια μολύνουν τους υπολογιστές με ιούς μόλις ο χρήστης τα ανοίξει.

Όπως πάντα προτείνουμε να είστε επιφυλακτικοί με τα συνημμένα αρχεία που ανοίγετε στα email, δίνοντας μεγάλη προσοχή στις πήγες και να προστατεύετε τον υπολογιστή σας με ένα καλό antivirus.

 

gr.pcmag

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα