Το Facebook παρακολουθεί χρήστες που έχουν κλείσει το λογαριασμό τους

Το Facebook παρακολουθεί χρήστες που έχουν κλείσει το λογαριασμό τους

Από τα όσα έχουν αποκαλυφθεί ως τώρα, είναι πλέον προφανές ακόμα και στους πλέον αδιάφορους χρήστες της πλαφόρμας ότι το Facebook όχι μόνο παρακολουθεί διαρκώς της δραστηριότητές τους και συγκεντρώνει διαρκώς δεδομένα που τους αφορούν, αλλά και ότι τα δεδομένα αυτά κάθε άλλο παρά ασφαλή είναι από κατάχρηση ή παραχώρηση σε άλλους.

Ωστόσο, αυτό που ίσως δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό είναι ότι το Facebook συνεχίζει να παρακολουθεί και να «ρουφάει» δεδομένα των χρηστών του ακόμα κι όταν εκείνοι έχουν απενεργοποιήσει τους λογαριασμούς τους στην πλατφόρμα.

Συγκεκριμένα, το Facebook δίνει στους χρήστες του τη δυνατότητα απενεργοποίησης ή και διαγραφής του λογαριασμού τους. Ωστόσο, το Facebook συνεχίζει να παρακολουθεί τους απενεργοποιημένους λογαριασμούς, θεωρώντας ότι απλώς θέλουν να κρυφτούν από τους άλλους.

Μάλιστα, το γεγονός αυτό δεν αναγράφεται στην πολιτική δεδομένων του Facebook, αντιθέτως, η απενεργοποίηση του λογαριασμού αντιμετωπίζεται ως ζήτημα... ιδιωτικότητας από την εταιρεία, η οποία θεωρεί ότι μπορεί να συνεχίσει να συλλέγει δεδομένα από τον λογαριασμό.

Επίσης, συνεχίζει ακάθεκτο να συλλέγει δεδομένα, μέσω των κουμπιών «Share» που βρίσκονται σε εκατομμύρια sites και που χρησιμοποιούνται καθημερινά από τους πάντες.

Ειδικοί ασφαλείας επισημαίνουν ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσει κάποιος την πρακτική «Μεγάλου Αδελφού» του Facebook είναι να διαγράψει τελείως τον λογαριασμό του, ο οποίος διαγράφεται οριστικά μέσα σε 30 μέρες, διάστημα κατά το οποίο η πλατφόρμα συνεχίζει να παρακολουθεί τους χρήστες.

 

 Android Authority

 

 

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Τεχνολογία

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: