Η Google πλέον κάνει και τηλεφωνήματα για εσάς

Θέλετε να κλείσετε τραπέζι στο αγαπημένο σας εστιατόριο, αλλά δεν θέλετε να ψάξετε να βρείτε το τηλέφωνό του; Πρέπει να κάνετε ένα σημαντικό τηλεφώνημα, αλλά δεν έχετε διάθεση; Κανένα πρόβλημα, πλέον η Google τα κάνει για εσάς.

Ο λόγος για την υπηρεσία Google Duplex, η οποία είναι ενσωματωμένη στον εικονικό assistant της εταιρείας και η οποία αρχίζει σιγά-σιγά να εγκαθίσταται και σε άλλα τηλέφωνα εκτός από τα Pixel, τις συσκευές της ίδιας της Google.

Πώς λειτουργεί; Η ιδέα έχει ως εξής: ανοίγετε τον Assistant και του ζητάτε να σας κλείσει ένα τραπέζι για όσα άτομα θέλετε στο εστιατόριο που θέλετε σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Τότε, το Duplex... κάνει το τηλεφώνημα για εσάς και η τεχνητή φωνή είναι αρκούντως... ανθρώπινη για να είναι σχεδόν ανατριχιαστική, ενώ η όλη λειτουργία της εφαρμογής στηρίζεται σε τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ήδη το Duplex έχει εγκατασταθεί σε συσκευές iOS και Android, ωστόσο η πορεία του δεν είναι ανέφελη, καθώς η χρήση του περιορίζεται μόνο στις ΗΠΑ, εκτός Τέξας, Μινεσότα, Νεμπράσκα, Κεντάκι, Ιντιάνα, Μοντάνα και Λουιζιάνα, όπου οι τοπικοί νόμοι δεν το επιτρέπουν.

Ωστόσο, η Google φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει να εγκαθιστά το Duplex, αν η χρήση του αποκτήσει αρκετούς φανς.

 

 Mashable

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ