Σάλος με το ηλεκτρονικό παιχνίδι βιασμού Rape Day

Σάλος με το ηλεκτρονικό παιχνίδι βιασμού Rape Day

Στην απόσυρση ενός αμφιλεγόμενου παιχνιδιού που επρόκειτο να κυκλοφορήσει στην ψηφιακή της πλατφόρμα Steam προχώρησε η Valve, μετά από τις μαζικές αντιδράσεις που προκάλεσε το περιεχόμενο του παιχνιδιού.

Πρόκειται για το Rape Day (Ημέρα Βιασμού), το οποίο στη σελίδα του στο Steam, η οποία έχει πλέον αποσυρθεί, περιγραφόταν ως «οπτικό μυθιστόρημα» με 500 εικόνες και 7.000 λέξεις που επιτρέπουν στον παίκτη να «επιτεθεί φραστικά, να σκοτώσει και να βιάσει γυναίκες καθώς επιλέγει να προχωρήσει την ιστορία». Το παιχνίδι περιελάμβανε «βία, σεξουαλική επίθεση, μη συναινετικό σεξ, βωμολοχίες, νεκροφιλία και αιμομιξία».

Αν και η Valve γενικά ακολουθεί μία μη παρεμβατική πολιτική ως προς τα παιχνίδια που κυκλοφορούν στην πλατφόρμα της, σε σπάνιες περιπτώσεις αποσύρει παιχνίδια από το Steam, όπως έγινε το καλοκαίρι του 2018, όταν απέσυρε ένα παιχνίδι ονόματι Active Shooter, στο οποίο ο παίκτης αναλάμβανε το ρόλο του δράστη ενός μακελειού σε σχολείο.

«Μεγάλο μέρος της πολιτικής μας γύρω από το τι διανέμουμε είναι, και πρέπει να είναι, θέμα αντίδρασης – απλώς πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι θα μας έρθει μέσω του Steam Direct», ανέφερε η Valve σε ανακοίνωσή της. «Έπειτα, πρέπει να κρίνουμε οποιονδήποτε κίνδυνο τίθεται για τη Valve, τους εταίρους μας ή τους πελάτες μας. Μετά από σημαντική αναζήτηση πληροφοριών και συζητήσεις, νομίζουμε ότι ο Rape Day επιφέρει άγνωστα κόστη και κινδύνους και επομένως δεν θα βρίσκεται στο Steam».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Τεχνολογία

-
Σχολιάστε το άρθρο: