Το χαμένο γράμμα που έκανε δισεκατομμυριούχο έναν 39χρονο

Το χαμένο γράμμα που έκανε δισεκατομμυριούχο έναν 39χρονο

Υπάρχουν στη ζωή εκείνες οι στιγμές που είναι καθοριστικές. Κάτι γίνεται, ή κάτι δεν γίνεται, και η ζωή παίρνει μια εντελώς διαφορετική τροπή.

Έτσι έγινε και με τον Σκοτ Φαργκόρ, τον 39χρονο Αυστραλό επιχειρηματία που μέσα σε λίγα χρόνια έγινε δισεκατομμυριούχος. Από ένα γράμμα που δεν έφτασε στην ώρα του.

Ο Σκοτ, μόλις τελείωσε το Λύκειο, σκέφτηκε να μπει στη μεγαλύτερη στρατιωτική ακαδημία της χώρας. Αλλά το γράμμα από την ακαδημία που του πρόσφερε μια θέση, χάθηκε στο ταχυδρομείο.

Όταν τελικά έφτασε στην οικογένεια του Σκοτ, σχεδόν δύο μήνες μετά, είχε ήδη επιλέξει να πάει στο πανεπιστήμιο.

Αυτό το γράμμα που έχασε, τον έστειλε πανεπιστήμιο, όπου γνώρισε τον σημερινό συνεργάτη του, Μάικ Κάνον-Μπρουκς και πλέον έχουν γίνει οι πρώτοι Αυστραλοί δισεκατομμυριούχοι στον τομέα της τεχνολογία.

Χρησιμοποιώντας μόνο μια πιστωτική κάρτα, οι δύο συνεργάτες, που γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο, χρηματοδότησε την εταιρεία λογισμικού Atlassian το 2002. Τώρα ο Nasdaq κοστολόγησε την εταιρεία στα 25 δισ. δολάρια, ενώ έκαστος έχουν περιουσία 7 δισ. δολαρίων.

«Εάν αυτό το γράμμα ερχόταν στην ώτα του, η ιστορία μου θα ήταν κάπως διαφορετική», παραδέχεται ο Scott στο BBC.

Για τον Σκοτ, η επιτυχία της εταιρείας οφείλεται στο μοντέλο πωλήσεων. Το γεγονός ότι άρχισαν να διαθέτουν τα προϊόντα τους online, τους έκανε γνωστούς. Πλέον έχουν πελάτες εταιρείες όπως η Coca-Cola, το Twitter και η Visa.

 


e-daily

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα