Ανατροπές στα smartphones σχεδιάζουν Microsoft - Intel

Ανατροπές στα smartphones σχεδιάζουν Microsoft - Intel

Την ώρα που όλοι οι μεγάλοι της τεχνολογίας ετοιμάζονται να μπουν στο παιχνίδι της νέας μορφής κινητών τηλεφώνων -αυτών με αναδιπλούμενη οθόνη- η Microsoft μοιάζει να βρίσκεται στο κενό, όσον αφορά στην παρουσία της στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας.

Μόλις πριν από λίγο καιρό ανακοίνωσε ότι επί της ουσίας διακόπτει το πρόγραμμα των Windows 10 για φορητές συσκευές, προκαλώντας αντιδράσεις στους -λίγους, είναι αλήθεια- χρήστες των συσκευών αυτών.

Ωστόσο, εδώ και κάμποσους μήνες, η εταιρεία έχει αφήσει να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να κατασκευάσει μια φορητή συσκευή που θα ενταχθεί στη σειρά Surface (tablets και laptops), με την οποία θα μπει ξανά δυναμικά στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας με λειτουργικό Windows 10.

Το κινητό Surface αποτελεί το «ιερό δισκοπότηρο» για τους φίλους της Microsoft, ωστόσο μέχρι τώρα παρέμενε άπιαστο, καθώς δεν υπήρχαν πληροφορίες ούτε πώς θα είναι ούτε τι θα αντιπροσωπεύει για την εταιρεία.

Και λέμε ως τώρα, διότι η Intel, μια από τις πιο στενές συνεργάτιδες εταιρείες της Microsoft, παρουσίασε πρόσφατα μια πατέντα για μια φορητή συσκευή που, αν υλοποιηθεί, ίσως αλλάξει τις ισορροπίες στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας.

Η πατέντα προβλέπει μια συσκευή με τρεις αναδιπλούμενες οθόνες, η οποία θα μπορεί να αποκτά πάρα πολλές μορφές, ανάλογα με τις ανάγκες των χρηστών, από τηλέφωνο μέχρι μεγάλο tablet και κάτι-σαν-laptop.

Τα σχέδια της Intel δείχνουν μια συσκευή που θα μπορεί να πάρει ακόμα και τριγωνική μορφή, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τρεις διαφορετικές οθόνες ταυτόχρονα.

Η συσκευή θα «τρέχει» με Windows 10 και επεξεργαστές της Intel και μένει να φανεί αν είναι ακόμα ένα σχέδιο επί χάρτου ή οι δύο εταιρείες προτίθενται να κάνουν το μεγάλο βήμα...

 

 BGR

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Τεχνολογία

-
Σχολιάστε το άρθρο: