Η εικονική πραγματικότητα εισβάλλει στα γηροκομεία

Το γύρο του κόσμου σε 3 λεπτά έκαναν οι ηλικιωμένοι δώδεκα γηροκομείων της Αθήνας μέσω της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας που εφαρμόζει πιλοτικά από τα τέλη Οκτωβρίου το πρότυπο πρόγραμμα ψυχαγωγίας ηλικιωμένων ανθρώπων, Θάλλω.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος του προγράμματος, Νότης Παρασκευόπουλος «το σύνθημά μας είναι ότι η τρίτη ηλικία έχει δικαίωμα και είναι μέσα στο όνειρο. Άρα γιατί να μην έρθει κοντά και γιατί να μην δοκιμάσει νέα πράγματα όπως είναι η εικονική πραγματικότητα; Παρακολουθώντας εικόνες 3 λεπτών βάζοντας τη μάσκα η αντίδρασή τους ήταν απίστευτη. Η ανταπόκριση είναι θεαματική, αφού μέχρι και ουρά σχηματίζουν για να δούνε τι είναι αυτό μέσα στη μάσκα. Ενθουσιάζονται, θυμούνται την εικόνα γιατί γίνεται ένας συνειρμός και πολλές φορές χαμογελάνε, βγάζουν επιφωνήματα. Αυτό που βλέπουν είναι διάφορα επιλεγμένα μνημεία και διάφορα μουσεία από όλον τον κόσμο. Έτσι, νιώθουν ότι βλέπουν ας πούμε τον Πύργο του Άιφελ μπροστά τους».

Ο κ. Παρασκευόπουλος τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τον Οκτώβριο του 2018 το Θάλλω εισήγαγε την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας στα γηροκομεία «με έναν τρόπο που να μην τρομάζει τον επωφελούμενο, αλλά να αποτελεί προέκταση της ψυχαγωγίας που λαμβάνει από το Θάλλω. Τα αποτελέσματα ήταν σπουδαία, ενώ παρατηρήθηκαν και περιστατικά όπου άνθρωποι μιλούσαν μετά από καιρό, χαμογελούσαν, έδειχναν γενικώς αντιδράσεις που θα περίμενε κανείς πως έχουν απολέσει».

Πηγή: newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα