Πως θα διαγράψεις εφαρμογές android στο κινητό

Το κατέβασμα μιας Android εφαρμογής είναι συνήθως μια εύκολη και ξεκάθαρη διεργασία, την βρίσκουμε στο Play Store, πατάμε το Install button, την κατεβάζουμε ή την αγοράζουμε και περιμένουμε μέχρι η διαδικασία να ολοκληρωθεί. Αλλά και απεγκατάσταση δεν είναι και τόσο σύνθετη διαδικασία. Ωστόσο όμως ένα χρήστης μπορεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο όπου εφαρμογές αρνούνται να απεγκατασταθούν.

Πιθανή αιτία #1: Η εφαρμογή έχει ρυθμιστεί σαν administrator

Μερικές εφαρμογές απαιτούν ελάχιστα ως καθόλου δικαιώματα ενώ άλλες χρειάζεται να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες διεργασίες στη συσκευή για να λειτουργούν σωστά. Άλλες απαιτούν ακόμη και administrator access, εφαρμογές που μπορούν να ρυθμίσουν passwords, να ξεκλειδώσουν ή να κλειδώσουν την συσκευή. Στην τελευταία περίπτωση δεν θα μπορείς να το απεγκαταστήσεις εκτός και αν αρχικά προβείς σε ανάκληση της administrator κατάστασης πρόσβασης. Για να απενεργοποιήσεις το administrator access μιας εφαρμογής θα πρέπει να μεταβείς στις ρυθμίσεις, να βρεις την ενότητα Security και στην συνέχεια την ενότητα “Device Administrators”.

Στις Samsung συσκευές, το feature βρίσκεται στο “Lock Screen and Security” > “Other security settings”. Αν δεν μπορείς να την βρεις, χρησιμοποίησε την ενσωματωμένη στο λειτουργικό λειτουργία αναζήτησης στο Settings menu. Δες αν η εφαρμογή είναι μαρκαρισμένη με tick. Αν ναι, απενεργοποίησέ την. Πλέον πήγαινε στο apps manager και η εφαρμογή θα μπορεί να απεγκατασταθεί.

Πιθανή αιτία #2: Η εφαρμογή είναι bloatware ή μέρος του Android συστήματος

Το bloatware είναι κάτι που επηρεάζει εκατοντάδες συσκευές. Είναι εφαρμογές που πραγματικά δεν χρειάζεται και που οι κατασκευαστές και πάροχοι ενσωματώνουν στις συσκευές τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτές οι εφαρμογές δεν μπορούν να απεγκατασταθούν  και αποτελούν ένα αναπόσπαστο μέρος του λειτουργικού συστήματος.  Ωστόσο έχεις κάποιες επιλογές εδώ, μια από αυτήν, είναι να απενεργοποιήσεις τις εφαρμογές αυτές, έτσι δεν θα καταλαμβάνονται πόροι συστήματος. Ωστόσο αυτό που σου λύνει τα χέρια είναι το να έχεις κάνει root όπου μπορείς να απεγκαταστήσεις οποιαδήποτε εφαρμογή. Αυτό μπορεί να γίνει με το Titanium Backup που πραγματικά με έχει διευκολύνει πολύ.

Freegr network blog- News about pc, technology.

freegr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα