Μεγάλο πρόβλημα στα iPhone: Κλειδώθηκαν από μόνα τους

Ένα σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισε σημαντικός αριθμός χρηστών iPhone από την Τρίτη, χωρίς ακόμα η Apple να έχει δώσει εξηγήσεις για το πρόβλημα ή να έχει ενημερώσει για μια συνολική λύση.

Συγκεκριμένα, πολλοί χρήστες ανακάλυψαν ότι το Apple ID, δηλαδή, ο λογαριασμός τους με τον οποίο αποκτούν πρόσβαση στις υπηρεσίες της Apple, είχε κλειδώσει χωρίς εμφανή λόγο.

Σε όσους συνέβη αυτό, το κινητό τους ήταν κλειδωμένο και δεν μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν, ενώ το ξεκλείδωμα είναι μια διαδικασία που είναι και επίπονη και περιλαμβάνει και κίδνυνο λαθών.

Συγκεκριμένα, για να ξεκλειδώσει ο λογαριασμός, οι χρήστες θα πρέπει να απαντήσουν σε σειρά ερωτήσεων ασφαλείας, να κληθεί άλλος αριθμός τηλεφώνου που θα επιβεβαιώσει τον χρήστη και κάμποσα άλλα βήματα.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ κάποιοι χρήστες υποχρεώθηκαν να αλλάξουν τον κωδικό του Apple ID ενώ η εταιρεία δεν έχει ακόμα παρέμβει, αν και εικάζεται ότι το πρόβλημα οφείλεται σε επίθεση χάκερς.

Ειδικοί σημειώνουν ότι οι χρήστες των iPhone θα πρέπει να παρατηρούν τα κινητά τους για «περίεργη» συμπεριφορά του Apple ID και αν υπάρξει πρόβλημα να χρησιμοποιήσουν την ενδεδειγμένη μέθοδο ξεκλειδώματος.

 

 Tom's Guide/Yahoo

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα