Η Huawei με το Mate 20 Pro θέλει να φέρει τα πάνω κάτω στα κινητά τηλέφωνα

Η Huawei με το Mate 20 Pro θέλει να φέρει τα πάνω κάτω στα κινητά τηλέφωνα

Όταν η Huawei είχε ανακοινώσει το λανσάρισμα της σειράς Mate 20 στο Λονδίνο για τις 16 Οκτώβρη (με εξαίρεση το Mate 20 Lite, που είχε κάνει την… έκπληξη και κυκλοφόρησε νωρίτερα), δηλαδή λιγότερο από επτά μήνες μετά την παρουσίαση της σειράς Pro, το ερώτημα που δημιουργήθηκε στον κόσμο της τεχνολογίας ήταν «πόσα παραπάνω πράγματα θα έχει να δώσει, με τόσο μικρό χρονικό διάστημα να μεσολαβεί;». Η απάντηση που έδωσε η κινεζική εταιρεία, δια στόματος του Επικεφαλής του Τμήματος Καταναλωτικών Προϊόντων, Richard Yu, ήταν αποστομωτική.

Η σειρά Mate, που φιλοδοξεί να γίνει ο ιδανικός «σύντροφος» («mate») του καταναλωτή, έδειξε από την πρώτη στιγμή τα… δόντια της, με μπροστάρη το Mate 20 Pro, τη συσκευή που θα έρθει και στην Ελλάδα στις αποχρώσεις Black, Midnight Blue και Twilight και στην τιμή των 1.049 ευρώ. H συσκευή θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα από την 1η Νοεμβρίου, αλλά ήδη από τις 16 του τρέχοντος μήνα υπάρχει η δυνατότητα προπαραγγελίας -και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, για να έρθει στους αγοραστές δώρο και το νέο Smartwatch Huawei GT, αξίας 249 ευρώ.

Βεβαίως, μπορεί η παρουσίαση να ήταν αναλυτική και εντυπωσιακή, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τη δοκιμή οποιουδήποτε «εργαλείου» από εμάς τους ίδιους. Το newsbeast.gr βρέθηκε με τη Huawei στο Λονδίνο, με την ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία να μας δίνει την ευκαιρία να πάρουμε ένα Mate 20 Pro στα χέρια μας και να ανακαλύψουμε τις δυνατότητες που παρέχει στον χρήστη του το intelligent phone της, το οποίο η Τεχνητή Νοημοσύνη ανεβάζει σε άλλο επίπεδο. Δεν… λυπηθήκαμε τη συσκευή, το σκηνικό της αγγλικής πρωτεύουσας ήταν ιδανικό για να την υποβάλουμε σε απαιτητικές δοκιμασίες και εκείνη όχι μόνο αντεπεξήλθε, αλλά πέρασε τα τεστ με άριστα…

Η «καρδιά» της σειράς Mate βρίσκεται στον Kirin 980

Όσο καλά «εξοπλισμένη» και να είναι μια συσκευή, δεν μπορεί να αποδώσει όσα μπορεί, εάν η… καρδιά της δεν είναι αναλόγως ικανή. Είναι σαν μια ορχήστρα με εξαιρετικούς μουσικούς, οι οποίοι χρειάζονται και το κατάλληλο μαέστρο. Όμως, ο Kirin 980, που ενσωματώνει 6,9 δισεκατομμύρια τρανσίστορς σε μια επιφάνεια μόλις 1 τετραγωνικού εκατοστού, είναι ό,τι πιο κατάλληλο για να ανταποκριθεί εξαιρετικά στον ρόλο αυτό.

Ο Kirin 980 είναι ο πρώτος εμπορικά διαθέσιμος επεξεργαστής που χρησιμοποιεί πυρήνες βασισμένους στον Cortex-A76. Το chipset είναι σχεδιασμένο με μια καινοτόμο διάταξη τριών επιπέδων και περιλαμβάνει δύο πυρήνες πολύ μεγάλου μεγέθους βασισμένους στον Cortex-A76, δύο πυρήνες μεγάλου μεγέθους βασισμένους στον Cortex-A76 και τέσσερις πυρήνες μικρού μεγέθους βασισμένους στον Cortex-A55. Υποστήριξη του παρέχουν η 6GB RAM και τα 128GB αποθηκευτικού χώρου, καθώς και η διπλή NPU, που πηγαίνει σε άλλη διάσταση τις εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης.

Βεβαίως, τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι λίγο-πολύ γνωστά πλέον στο κοινό, αλλά αυτό που έχει σημασία για όσους ήδη έσπευσαν να κάνουν δικό τους το Mate 20 Pro, καθώς και τους υποψήφιους αγοραστές του, είναι το πώς ανταποκρίνεται στην καθημερινή χρήση. Και από την ολιγοήμερη εμπειρία που αποκτήσαμε στη… συναναστροφή μαζί του, είναι ότι το κάνει με τρόπο που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή που έρθεις σε επαφή μαζί του.

Η «ερωτική» πρώτη επαφή με τη συσκευή

Το unboxing είναι μια αγαπημένη διαδικασία για όποιον αγοράσει μια νέα συσκευή. Ιδίως, μάλιστα, μια συσκευή για την οποία υπήρχε (και υπάρχει) τόσο μεγάλη ανυπομονησία. Ήδη από την πρώτη αίσθηση που σου δίνει το κινητό, σε κερδίζει. Όλη η σειρά Mate διαθέτει FullView οθόνη με υψηλό screen-to-body ratio. Το Mate 20 Pro, πιο συγκεκριμένα, έρχεται στις 6,39 ίντσες. Το σασί είναι κυρτό και στις οκτώ γωνίες του, ένα πραγματικό κομψοτέχνημα, που συναρπάζει και μόνο με την αφή του. Αν και πιο μεγάλο σε μέγεθος, το κράτημα στο χέρι είναι αρκετά βολικό, χάρη και στον αρκετά λεπτό σχεδιασμό του. Κάτι στο οποίο δούλεψε αρκετά η Huawei…

Όταν κάποιος ανοίξει το Mate 20 Pro, θα μπει σε ένα γνώριμο περιβάλλον, που παρέχει το EMUI 9.0, που είναι βασισμένο στο λειτουργικό Android P, μέσα από το οποίο ο χρήστης μπορεί να απολαμβάνει με ευκολία εφαρμογές γραφείου και ψυχαγωγίας. Η δε απόκριση της συσκευής στις εντολές του χρήστη, γίνεται με τέτοια ταχύτητα και ακρίβεια, που δεν θα απογοητεύσουν ακόμη και τους πλέον απαιτητικούς.

Η κάμερα που σε μαγεύει και το υψηλής ευκρίνειας βίντεο

Όμως, εκεί που ο Kirin 980 δείχνει σε όλο το εύρος τις δυνατότητές του, τις οποίες μπορεί να καταλάβει ο χρήστης πολύ πιο άμεσα, είναι οι φωτογραφικοί φακοί της. Όσο και να μοιάζει δύσκολο αυτό, το Mate 20 Pro έκανε βήματα μπροστά σε σχέση με το P20 Pro, το οποίο ήταν μέχρι σήμερα το καλύτερο τηλέφωνο της αγοράς σε αυτόν τον τομέα.

Η Huawei ενίσχυσε το Mate 20 Pro με μία πανίσχυρη προσθήκη, έναν Leica Ultra Wide Angle 16mm φακό. Η διευρυμένη προοπτική δημιουργεί μία ευρύτερη αίσθηση χώρου και προσθέτει ένα εφέ τριών διαστάσεων στις εικόνες. Στο Λονδίνο, που είναι μια χαοτική πόλη, με τεράστια έκταση, είχαμε την ευκαιρία να βγάλουμε τέτοιες φωτογραφίες, που «αιχμαλώτιζαν» την απεραντότητα του τοπίου, με ένα ρεαλιστικό τρόπο.

Επίσης, το νέο σύστημα κάμερας υποστηρίζει macro distance, που φωτογραφίζει αντικείμενα  σε απόσταση έως και 2,5 εκατοστά από τον φακό, με τρομερή ευκρίνεια. Βάλαμε μια συνάδελφο να δούμε εάν πέτυχε το μανικιού της. Η προσθήκη του ultra-wide angle φακού και της υποστήριξης macro συμπληρώνει τα χαρακτηριστικά της τριπλής κάμερας Leica, μετατρέποντάς τη σε μια πραγματικά all-round κάμερα, έτοιμη να απαθανατίσει κάθε στιγμή δράσης. Τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά τα καταγράψαμε το βράδυ. Τα χρώματα είναι τόσο ζωντανά και η λεπτομέρειες αναδεικνύονται τόσο εντυπωσιακά, που πραγματικά είναι δύσκολο να συλλάβεις πόσο πολύ έχει προχωρήσει η ενσωμάτωση αυτής της υψηλής φωτογραφικής τεχνολογίας στα κινητά μας τηλέφωνα.

Και στο βίντεο, όμως, ο τρόπος που ο φακός το αποτυπώνει είναι εκπληκτικός. Αυτό που μας έκανε μεγαλύτερη εντύπωση, ωστόσο, είναι το AI Cinema Mode. Αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη, η σειρά Mate 20 μπορεί να εντοπίσει ανθρώπους και να εκτελέσει αποκορεσμό στα χρώματα γύρω από αυτούς για να τους δώσει έμφαση. Κάτι σαν ένα βίντεο κλιπ, από το δικό μας χέρι.

Ο «σπρίντερ» φορτιστής και η πολύ δυνατή μπαταρία

Η συσκευή που πήραμε στα χέρια μας είχε στην μπαταρία της στο 51%. Μέχρι να φτάσουμε στην Αθήνα, έχοντας περάσει παραπάνω από 30 ώρες και σε σκληρή χρήση, το Mate 20 Pro έφτασε στο 14%. Η μπαταρία υψηλής πυκνότητας 4200mAh είναι «σκύλος» και κρατάει ακόμη περισσότερο, όσο ο το κινητό μας τηλέφωνο μαθαίνει τις συνήθειές μας και γνωρίζει πώς πρέπει να χειρίζεται τις εφαρμογές.

Αλλά, εκεί που μείναμε με… ανοικτό στόμα, ήταν ο χρόνος επαναφόρτισης στο 100%. Κάτι λιγότερο από 50 λεπτά χρειάστηκε η λειτουργία 40W Huawei SuperCharge για να φτάσει ξανά τη συσκευή στο 100%

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής:

Οθόνη αφή OLED 6,39"

Οκταπύρηνος επεξεργαστής (2 x 2,6 GHz + 2 x 1,92 GHz + 4 x 1,8 GHz)

Κύρια κάμερα τριπλού φακού Leica 40 MΡ (Wide) + 20 MΡ (Ultra-Wide) + 8 MΡ (Tele)

Μνήμη (Ram): 6 GB

Χωρητικότητα: 128GB

Λειτουργικό Σύστημα: Android 9.0

Περιβάλλον EMUI 9.0

Προηγμένη αναγνώριση προσώπου και αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος

Μπαταρία 4200mAh

Ταχεία φόρτιση 40W SuperCharge και υποστήριξη ασύρματης φόρτισης

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα