Οι χάρτες Google και με σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και για την Ελλάδα

Οι χάρτης της Google (Google  Maps) είναι από τις πιο δημοφιλείς και ακριβείς υπηρεσίες χαρτών και πλοήγησης παγκοσμίως και από σήμερα, όπως ανακοινώθηκε, θα παρέχουν και απεικόνιση των σημείων όπου μπορεί κανείς να φορτίσει το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο (EV) και φυσικά την καθοδήγηση προς αυτά.

Τα σημεία που προβάλλονται στα Google Maps ανήκουν σε παγκόσμια ή πανευρωπαϊκά δίκτυα φόρτισης, όπως π.χ. αυτά των Tesla, Chargepoint και Ionity αντίστοιχα, καθώς και σε τοπικά δίκτυα. Στη Μεγάλη Βρετανία για παράδειγμα απεικονίζονται τα δίκτυα των Chargemaster και Pod Point, στις ΗΠΑ οι σταθμοί SemaConnect, Blink και EVgo, στην Αυστραλία αυτοί της Chargefox κ.α.

Ταυτόχρονα το Google Maps παρέχει και πληροφορίες αναφορικά με τους σταθμούς, όπως π.χ. τον τύπο των υποδοχών φόρτισης, τον αριθμό τους, την ισχύ και την ταχύτητα φόρτισης που αυτή εξασφαλίζει και βέβαια, όπως σε κάθε άλλη περίπτωση και φωτογραφίες της περιοχής.

Αν θέλετε vα δοκιμάσετε τη συγκεκριμένη λειτουργία των Google Maps μπορείτε να πληκτρολογήσετε EV Charging Station ή σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στη συνέχεια θα δείτε τους σταθμούς της Fortisis και της ChargePoint καθώς και ένα ακόμη σημείο.

 

cnn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα