Microsoft: Η κίνησή της που έκανε έξαλλους τους χρήστες υπολογιστών

Microsoft: Η κίνησή της που έκανε έξαλλους τους χρήστες υπολογιστών

Την μεγάλη ενόχλησή τους για μια νέα τακτική της Microsoft, προκειμένου να προωθήσει τα προϊόντα της, εξέφρασαν χιλιάδες χρήστες υπολογιστών που «τρέχουν» με Windows 10.

Τι έχει συμβεί; Οι χρήστες αυτοί προσπάθησαν να κατεβάσουν στους υπολογιστές τους διαφορετικό browser από τον Edge που είναι ενσωματωμένος στα Windows.

Τότε, είδαν έκπληκτοι ένα παράθυρο που τους ενημέρωνε ότι έχουν ήδη τον Edge και ίσως να μην χρειάζονται άλλον browser για να μπαίνουν στο διαδίκτυο.

Η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με τον Internet Explorer (μια έκδοση του οποίου είχε χαρακτηριστεί ως... ιός) o Edge είναι ένας πολύ καλός browser.

Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του Internet χρησιμοποιεί άλλους φυλλομετρητές όπως ο Chrome της Google, o Safari της Apple και ο Firefox του Mozilla Foundation.

Αντιθέτως, ο Edge κατέχει πολύ μικρό ποσοστό στις σχετικές μετρήσεις, καίτοι είναι ενσωματωμένος στα Windows 10, πράγμα που εξηγεί εν μέρει την τακτική αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μήνυμα δεν παρεμποδίζει το χρήστη να κατεβάσει τον browser που θέλει, αλλά έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από χρήστες του διαδικτύου. 

Φαίνεται, δε, ότι η Microsoft άκουσε τις αντιδράσεις αυτές και μάλλον δεν θα συμπεριλάβει το προειδοποιητικό μήνυμα στη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10 του ερχόμενου Οκτωβρίου.

 

 

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα