Ποια είναι η ιδανική ώρα για να στείλετε email

Ποια είναι η ιδανική ώρα για να στείλετε email

Εάν κάνετε δουλειά γραφείου, έχετε βιώσει ήδη την αγωνία της αποστολής ενός email, για το οποίο περιμένετε απάντηση.

Εάν δεν θέλετε να παρατείνετε αυτήν την αγωνία, τότε η καλύτερη ώρα για να το στείλετε είναι το πρωί, καθώς οι πιθανότητες για να λάβετε άμεσα απάντηση είναι μεγαλύτερες, σύμφωνα με τον αναλυτή Brendan Greenley της εταιρείας Boomerang.

«Η καλύτερη στιγμή για να στείλετε email σε κάποιον είναι κατά την έναρξη της βάρδιάς σας, καθώς οι άνθρωποι τείνουν να διαβάζουν την ηλεκτρονική τους αλληλογραφία, απαντώντας πρώτα στα email που βλέπουν ως πιο πρόσφατα στο inbox τους. Η έρευνα της Boomerang δείχνει ότι οι άνθρωποι τείνουν να γράφουν τα περισσότερα email τα πρωινά και πριν το μεσημέρι.

»Εάν το email σας ληφθεί μεταξύ 07:00 π.μ. και 09:00 π.μ., τότε πιθανότατα να είναι από τα πρώτα email που θα δει ο παραλήπτης και οι πιθανότητες να λάβετε απάντηση είναι πολύ περισσότερες», αναφέρει ο Greenley.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής (που περιλαμβάνουν δεδομένα από πάνω από 1 εκατ. δημόσια emails) συνάδουν με τα αντίστοιχα της Yahoo Labs/Πανεπιστημιού της Ν. Καλιφόρνια, που συμπεριλάμβανε 16 δισ. emails. Η συγκεκριμένη έρευνα ανέφερε το διάστημα από τις 08:00 π.μ έως το μεσημέρι ως το επικρατέστερο.

Εάν τελικά η αποστολή σας είναι εκτός του παραπάνω του διαστήματος, τότε είναι πιθανό ο παραλήπτης να μην δει ποτέ το email και να σας αγνοήσει άθελά του.

 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα