Παρέμβαση από το διάστημα σε συναυλία των Kraftwerk!

Παρέμβαση από το διάστημα σε συναυλία των Kraftwerk!

 Οι θαυμαστές των Kraftwerk μπορεί να είναι συνηθισμένοι να ακούν «απόκοσμες» μελωδίες, όμως αυτή τη φορά, οι πρωτοπόροι της Γερμανικής ηλεκτρονικής μουσικής το πήγαν σε ένα άλλο επίπεδο, σε μια συναυλία στη Στουτγάρδη.

Στις 20 Ιουλίου, ο αστροναύτης της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) Αλεξάντερ Γκερστ, υποδέχτηκε τους Kraftwerk και τους 7.500 θεατές στο Φεστιβάλ της Τζαζ στη Στουτγάρδης, ζωντανά από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, κάνοντας μία μία ειδική live εμφάνιση στη συναυλία. Κατά τη διάρκεια της κλήσης με το διάστημα, το ιδρυτικό μέλος των Kraftwerk, Ραλφ Χάτερ και ο Γκερστ έπαιξαν σε ένα ιδιαίτερο ντουέτο το κομμάτι του 1978 «Spacelab», ξεσηκώνοντας το κοινό.

Ο Γερμανός αστροναύτης χρησιμοποίησε για το ντουέτο ένα tablet με ένα εικονικό συνθεσάιζερ. Το βίντεο δημοσιεύτηκε το Σάββατο από την ESA. Seek % buffered 00:00Current time11:50 Volume Ο Γκερστ δεν είναι ο πρώτος μουσικός του διαστήματος.

Ο Καναδός αστροναύτης Κρις Χάντφιλντ είχε ηχογραφήσει μία διασκευή του «Space Oddity» του Ντέιβιντ Μπάουι και έπαιξε σε ένα ντουέτο με τις Barenaked Ladies, ενώ βρισκόταν 400 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, το 2013. Seek % buffered 00:00Current time05:31 Volume Ο Αμερικανός αστροναύτης Ρον Μακνέρ σκόπευε να παίξει σαξόφωνο ενώ βρισκόταν σε τροχιά με τον Ζαν Μισέλ Ζαρ το 1986, όμως πέθανε στην τραγωδία του Τσάλεντζερ.

lifo

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα