Προσοχή: Απάτη μέσω email. Αρπάζουν ευαισθητους κωδικούς

Προσοχή: Απάτη μέσω email. Αρπάζουν ευαισθητους κωδικούς

Διαδικτυακή απάτη, μέσω email και χρησιμοποιώντας ως "δόλωμα" ψεύτικη σελίδα της Εθνικής Τράπεζας, έχουν στήσει επιτήδειοι που προσπαθούν να αλιεύσουν προσωπικά δεδομένα και κωδικούς πρόσβασης για τραπεζικές συναλλαγές, από ανυποψίαστους πολίτες.

Οι δράστες χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, κοινώς αποστέλλοντας παραπλανητικά email, ενημερώνουν τα υποψήφια θύματά τους, οτι διαπιστώθηκε ύποπτη δραστηριότητα στο λογαριασμό τους και για λόγους ασφαλείας θα πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένο λινκ που οδηγεί σε λινκ της Εθνικής τράπεζας.

Φυσικά, η σελίδα στην οποία παραπέμπει το λινκ, είναι μια ψεύτικη σελίδα της τράπεζας, στην οποία οι δράστες προτρέπουν τους παραλήπτες να εισάγουν προσωπικά τους στοιχεία, όπως όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης για τις υπηρεσίες e-banking έτσι ώστε οι διαχειριστές-απατεώνες να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα.

Δείτε το email που έφτασε και στο Flashnews.gr και πως οι επιτήδειοι προσπαθούν να κλέψουν τους κωδικούς μέσω των οποίων έχετε πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς σας.

Να θυμάστε πάντοτε όπως επισημαίνουν και οι ίδιες οι τράπεζες ότι ποτέ δεν πρόκειται να σας ζητήσουν κωδικούς ή προσωπικά δεδομένα!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Τεχνολογία

-
Σχολιάστε το άρθρο: