Σαρωτικές αλλαγές στο Facebook

Μεσούσης της διεθνούς κατακραυγής για το σκάνδαλο κατάχρησης των προσωπικών δεδομένων δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε σήμερα νέα μέτρα για την προστασία των μελών της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα, θα δώσει στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων, με επανασχεδιασμό του μενού των ρυθμίσεων. Οι χρήστες του Facebook θα μπορούν να επιλέξουν ποια δεδομένα θα είναι προσβάσιμα σε τρίτους, ενώ θα μπορούν να “κατεβάσουν” (download) φωτογραφίες, επαφές αναρτήσεις που έχουν μοιραστεί στο παρελθόν.

Σε μεγάλους μπελάδες ο Ζούκερμπεργκ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την Facebook Inc. να δώσει απαντήσεις «τις δύο προσεχείς εβδομάδες» στα ερωτήματα που προκύπτουν από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica και ειδικότερα σχετικά με το αν εθίγησαν προσωπικά δεδομένα Ευρωπαίων. Η Κομισιόν ζητεί επίσης πληροφόρηση από το αμερικανικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τα μέτρα που πρόκειται να εφαρμόσει ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη μίας τέτοιας υπόθεσης.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής και ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, αρνήθηκε να καταθέσει ενώπιον της βρετανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που εξετάζει την υπόθεση και θα στείλει τον επικεφαλής τεχνολογιών της εταιρείας, Μάικ Σρέπφερ, ή τον επικεφαλής παραγωγής, Κρις Κοξ.

Στον αντίποδα, ο “Mr. Facebook” φέρεται διατεθειμένος να καταθέσει ενώπιον του Αμερικανικού Κογκρέσου για να απαντήσει σε ερωτήσεις αναφορικά με την προστασία δεδομένων και άλλα ζητήματα, ανέφερε μια πηγή, ενήμερη της υπόθεσης.

Η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας κάλεσε το Ζούκερμπεργκ να καταθέσει στις 10 Απριλίου, σε μια ακρόαση μαζί με τους διευθύνοντες συμβούλους της Alphabet και της Twitter. Η Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής και οι Επιτροπές Εμπορίου της Γερουσίας επίσης κάλεσαν τον γενικό διευθυντή του Facebook να καταθέσει, χωρίς να έχουν οριστεί ημερομηνίες.

 

 

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα