Γιατί δεν μπορείς να βάλεις πια GIFs στα Stories του Instagram και του Snapchat

Τα τελευταία 24ωρα οι χρήστες των εφαρμογών Instagram και Snapchat, δεν μπορούν να ενσωματώσουν στις αναρτήσεις τους (συγκεκριμμένα στα Stories) τις δημοφιλείς κινούμενες εικόνες Giphy (ή GIFs).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TechCrunch, τα δύο κοινωνικά μέσα δικτύωσης προχώρησαν εσπευσμένα στην προσωρινή απόσυρση των GIFs, μετά την καταγγελία μιας χρήστιρας ότι στη βιβλιοθήκη από όπου οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν τις κινούμενες εικόνες που επιθυμούν να προστέσουν στις αναρτήσεις τους, υπάρχει έαν ρατσιστικό και ιδιαίτερα προσβλητικό GIF.

Ειδικότερα, η Lyauna Augmon σε ανάρτησή της στο Twitter δημοσίευσε το screenshot από το ρατσιστικό GIF και κάλεσε τον ιδρυτή του Instagram, Kevin Systrom να το αποσύρει από την πλατφόρμα. Το GIF φέρεται να εμφανιζόταν κάθε φορά που κάποιος έψαχνε τη λέξη “Crime” και απεικόνιζε μια ρατσιστική φράση κατά των μαύρων.

Σε δήλωση του, εκπρόσωπος του Giphy ανέφερε αρχικά ότι θα αποσυρθεί το προσβλητικό GIF από την αναζήτηση. Στη συνέχεια εκπρόσωπος του Snapchat ανακοίνωσε ότι αποσύρει προσωρινά την επιλογή Giphy στα Stories “ενώ περιμένουμε από την ομάδα του Giphy να το ελέγξει”. Το Instagram ανέφερε ότι ακολουθεί την ίδια τακτική.

Στους όρους χρήσης των Giphy αναφέρεται ρητά ότι οι χρήστες δεν επιτρέπεται να δημοσιεύουν περιεχόμενο που είναι καταχρηστικό, άσεμνο, προσβλητικό ή χυδαίο.

news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα