Αλλάζει το Facebook για να δώσουμε σημασία στην οικογένεια και τους φίλους μας

Αλλάζει το Facebook και μας λέει να δώσουμε σημασία στην οικογένεια και τους φίλους μας. Ο Mark Zuckerberg αποφάσισε ότι θα περιοριστούν σημαντικά τα posts από εταιρείες και ΜΜΕ και ο χρήστης θα βλέπει στο news feed του αναρτήσεις απ’ την οικογένεια και τους φίλους του, οι οποίες μάλιστα ενθαρρύνουν τον φιλικό και οικογενειακό διάλογο.

Έτσι, πλέον στο news feed θα δίνεται έμφαση στις ιδιωτικές αναρτήσεις από τους φίλους και την οικογένεια του χρήστη και θα υποβαθμιστούν οι δημόσιες από τις επιχειρήσεις και τα Μέσα Ενημέρωσης.

Οι αλλαγές θα έρθουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες και αναμένεται πως θα προκαλέσουν τον περιορισμό της δημοφιλίας των ειδήσεων, των φωτογραφιών και των videos από εταιρείες και Μέσα Ενημέρωσης ενώ οι υπεύθυνοι ελπίζουν μ’ αυτό τον τρόπο να συμβάλλουν και στον περιορισμό ψευδών ειδήσεων (fake news) και της παραπληροφόρησης.

Ο Ο Mark Zuckerberg σχολίασε ότι θα προτιμηθεί πλέον το περιεχόμενο που παράγεται από φίλους και τροφοδοτεί τις συζητήσεις ανάμεσα στο οικογενειακό και στο φιλικό περιβάλλον.

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως αυτό σημαίνει ότι οι κάθε είδους εταιρείες και οργανισμοί θα δουν το δικό τους περιεχόμενο να μειώνεται σε δημοφιλία.

Έχουμε δεχθεί αντιδράσεις από την κοινότητά μας ότι το δημόσιο περιεχόμενο -οι αναρτήσεις από εταιρείες, επώνυμες εμπορικές μάρκες και μέσα ενημέρωσης- εξοβελίζουν τις προσωπικές στιγμές μας, οι οποίες μας οδηγούν να συνδεόμαστε περισσότερο μεταξύ μας

Ο ιδρυτής του Facebook πρόσθεσε πως αισθάνεται την ευθύνη να διασφαλίσει ότι το Facebook ωφελεί την ευτυχία των ανθρώπων. «Μ’ αυτές τις αλλαγές περιμένω ότι θα μειωθεί ο χρόνος που οι άνθρωποι περνάνε στο Facebook, αλλά επίσης θα γίνει πιο πολύτιμος».

Η εστίασή μας δεν θα είναι πια το Facebook να σας βοηθήσει να βρείτε σχετικό με σας περιεχόμενο, αλλά να σας βοηθήσει να έχετε κοινωνικές αλληλεπιδράσεις που έχουν νόημα

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Τεχνολογία

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: