Νέο malware για Android εντοπίστηκε στο Google Play Store

Περισσότερες από 1.000 μολυσμένες με malware εφαρμογές ανακάλυψαν ερευνητές ασφαλείας στο Google Play Store. Το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό, γνωστό ως SonicSpy, μπορεί να υποκλέπτει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Σύμφωνα με την Lookout, το SonicSpy πιθανότατα δημιουργήθηκε στο Ιράκ και άρχισε να ενσωματώνεται σε δημοφιλή apps τον περασμένο Φεβρουάριο. Μερικές από τις μολυσμένες εφαρμογές είναι οι Hulk Messenger, Troy Chat και Soniac.

“Έχει τη δυνατότητα να ηχογραφεί, να λαμβάνει φωτογραφίες μέσω της κάμερας, να πραγματοποιεί κλήσεις, να στέλνει μηνύματα κειμένου, αλλά και να υποκλέπτει δεδομένα, όπως τα αρχεία καταγραφής κλήσεων, τη λίστα επαφών, καθώς και πληροφορίες για Wi-Fi access points”, αναφέρει ο Michael Flossman, ερευνητής της Lookout.

Ορισμένες από τις μολυσμένες εφαρμογές έχουν ήδη αφαιρεθεί από το Google Play Store, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο εάν η Google προχώρησε στη διαγραφή τους, ή οι ίδιοι οι δημιουργοί του malware σταμάτησαν τη διανομή τους για να μην εντοπιστούν.

 

pcmag

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα