Μετά από 10 χρόνια τα δυο τρίτα των iPhone είναι ακόμη σε λειτουργία

Τον προηγούμενο μήνα το iPhone γιόρτασε τα 10α γενέθλιά του και τον Σεπτέμβριο η Apple ετοιμάζεται για την ανακοίνωση του επετειακού iPhone. Πρόκειται για το iPhone 8, που αναμένεται να είναι ότι πιο δυνατό έχουμε δει μέχρι τώρα από την Apple.

Αναρωτηθήκατε ποτέ από όλο αυτό τον όγκο των smartphones που έχει πουλήσει η Apple μέσα στη δεκαετία, πόσα είναι ακόμη σε λειτουργία;

Η εταιρεία ερευνών Newzoo, έρχεται να δώσει κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες αναφέροντας ότι σχεδόν τα δυο τρίτα όλων των iPhones που έχουν πουληθεί μέσα σε αυτό το διάστημα, είναι ακόμη σε λειτουργία σήμερα.

Μέχρι τον Μάρτιο του 2017, ο συνολικός αριθμός iPhones που έχουν αποσταλεί από την Apple ήταν στα 1.163 δισ., σύμφωνα με την ίδια. Σύμφωνα με την Newzoo, μέχρι τον Απρίλιο του 2017, το 62.6% φάνηκε ότι ήταν ακόμη σε λειτουργία. Για να μιλήσουμε με καθαρούς αριθμούς, συνολικά 728 εκατ. iPhones βρίσκονται στα χέρια των χρηστών τους.

Επιπλέον, η εταιρεία αναφέρει πως το 25% όλων των χρησιμοποιούμενων smartphones είναι iPhone, παρά το γεγονός ότι οι αποστολές της Apple ήταν στο 15%.

Το 31.3% (ή 228 εκατ.) του συνόλου των iPhones βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Κίνα, η οποία είναι η χώρα με τα περισσότερα iPhones σε λειτουργία. Ακολουθούν στη δεύτερη θέση οι ΗΠΑ με 120 εκατ. (16.4%).

Το πιο χρησιμοποιημένο μοντέλο είναι το iPhone 6 με 21%. Στην πεντάδα βρίσκονται iPhone 6s (18%), iPhone 7 (11%), iPhone 6 Plus (9%) και iPhone 6s Plus (8%).

 

techblog

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα