Τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για όσους δεν προσέχουν στην τάξη

Το ESG business school στο Παρίσι θα ξεκινήσει την χρήση τεχνητής νοημοσύνης και αναγνώρισης προσώπου για να δει ποιοι φοιτητές προσέχουν στο μάθημα και ποιοι όχι. Το software ονομάζεται Nestor και θα χρησιμοποιηθεί στα online μαθήματα από τον Σεπτέμβριο.

Η LCA Learning, η εταιρεία που δημιούργησε τη Nestor, παρουσίασε την τεχνολογία σε εκδήλωση στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της LCA, Marcel Saucet, η ιδέα είναι να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα που συλλέγει το Nestor για να βελτιωθούν οι επιδόσεις των φοιτητών αλλά και των καθηγητών.

Το software χρησιμοποιεί τις webcams των φοιτητών για να αναλύσει τις κινήσεις των ματιών και τις εκφράσεις του προσώπου για να καθορίσει αν έχουν την προσοχή τους στη διάλεξη. Στη συνέχεια δημιουργεί τεστ με βάση το περιεχόμενο που διδάχτηκε κατά τη διάρκεια των στιγμών που δεν είχαν την προσοχή τους στο μάθημα.

Οι καθηγητές θα είναι επίσης σε θέση να εντοπίζουν στιγμές που η προσοχή των μαθητών μειώνεται, γεγονός που θα μπορούσε να συμβάλει στη βελτίωση της διδασκαλίας τους.

Για αρχή, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί μόνο για φοιτητές που παρακολουθούν μαθήματα εξ αποστάσεως, αλλά ο Saucet θέλει να κυκλοφορήσει μια in-class έκδοση που θα στέλνει real-time ειδοποιήσεις σε μαθητές όταν δεν προσέχουν στην τάξη.

 

techblog

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα