Μέχρι το 2030 το 25% των αστυνομικών στο Ντουμπάι θα είναι ρομπότ

Αν σας έχει σταματήσει ποτέ η τροχαία είτε επειδή έχετε πιει, είτε μιλάτε στο κινητό ή κάνατε κάποια άλλη παράβαση, πολλές φορές είναι πιθανό με μια καλή δικαιολογία να την γλιτώσετε. Αυτό είναι εφικτό μιας και οι αστυνομικοί είναι άνθρωποι και πιθανό να επηρεαστούν.

Δεν ισχύει το ίδιο και για τα ρομπότ όμως και αυτό είναι που τα κάνει πιο αποτελεσματικά. Εκεί σκοπεύει να βασιστεί το Ντουμπάι φέρνοντας τους αστυνομικούς ρομπότ. Μέχρι το 2030 στοχεύει το 25% να είναι ρομποτική αστυνομία.

Η αστυνομία του Ντουμπάι αναμένεται να εισάγει τον πρώτο στόλο από ρομπότ στις 24 Μαΐου. Τα ρομπότ αυτά έχουν σχεδιαστεί από την ισπανική εταιρεία PAL Robotics.

Το ρομπότ αστυνομικός ονομάζεται REEM, έχει ύψος περίπου 1.5 μέτρο και μοιάζει όπως στην παραπάνω εικόνα. Θα λειτουργεί περισσότερο σαν hub για να κάνουν οι πολίτες καταγγελίες, διάφορες αναφορές, να πληρώνουν πρόστιμα για παραβιάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας κλπ. Ωστόσο, υπάρχουν σχέδια να μετατραπούν τελικά αυτά τα ρομπότ σε πλήρεις αστυνομικούς.

Τα ρομπότ είναι πιο αποτελεσματικά καθώς δεν χρειάζονται ξεκούραση, διάλειμμα, ύπνο, ωράριο, ιατρική κάλυψη κλπ. Φυσικά υπάρχουν κάποια ανθρώπινα χαρακτηριστικά, που δεν μπορεί ένα ρομπότ να έχει.

 

techblog

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα