Συναγερμός στην Google: Μεγάλη απάτη με τα Google Docs

Την προσοχή των απανταχού χρηστών λογαριασμών e-mail επέστησε η Google η οποία διαπίστωσε ότι απατεώνες χρησιμοποιούσαν την υπηρεσία Google Docs (η οποία επιτρέπει σε χρήστες να επεξεργάζονται και να μοιράζονται αρχεία κειμένου) για να εισβάλλουν σε λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η νέα κυβερνοαπάτη χρησιμοποιούσε e-mail σταλμένα από χρήστες γνωστούς του παραλήπτη και τον καλούσε να ανοίξει και να επιμεληθεί ένα κείμενο στα Google Docs. Αν ο χρήστης πατούσε το λινκ, τότε μεταφερόταν σε πλαστή σελίδα της Google που του ζητούσε να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό του και αν ο χρήστης πατούσε «ναι» τότε οι απατεώνες αποκτούσαν πρόσβαση στο e-mail του, στις επαφές του και στα έγγραφά του.

Αναλυτές ασφαλείας υπογραμμίζουν ότι η απάτη είναι ιδιαίτερα επιτηδευμένη και προσεγμένη, καθώς οι χάκερς ξεπερνούσαν το πρόβλημα των κωδικών ζητώντας από τον ίδιο το χρήστη να τους δώσει πρόσβαση στα προσωπικά του δεδομένα, μέσω μιας ειδικής εφαρμογής. Η Google υποστηρίζει ότι σταμάτησε την επίθεση και έχει αφαιρέσει τις ψεύτικες σελίδες και εφαρμογές από το διαδίκτυο.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα