Google και Microsoft αφαιρούν πειρατικά sites από την αρχική σελίδα

Google και Microsoft συμφώνησαν εκούσια να ακολουθήσουν έναν νέο κανονισμό στη Μ. Βρετανία, σύμφωνα με τον οποίο οι πειρατικές σελίδες θα αφαιρεθούν από την κεντρική σελίδα του Google search και από τα αποτελέσματα του Bing.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η Telegraph θα αφαιρούνται και οι όροι αυτόματης συμπλήρωσης, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τους χρήστες σε παράνομο περιεχόμενο.

Μιλώντας για τον νέο κώδικα, ο Jo Johnson, Υφυπουργός Πανεπιστημίων, Επιστημών, Έρευνας και Καινοτομίας, δήλωσε πως είναι σημαντικό οι χρήστες να βρίσκονται μπροστά σε σελίδες και υπηρεσίες, που είναι νόμιμες, και όχι πειρατικές σελίδες. «It is essential that [consumers] are presented with links to legitimate websites and services, not provided with links to pirate sites».

Ο νέος κώδικας έτυχε θερμής υποδοχής από τα media και την βρετανική κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι η συμμόρφωση ήταν εθελοντική, θα εποπτεύεται από το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Intellectual Property Office, IPO). Επισημαίνεται ότι περίπου το 15% των Βρετανών χρηστών, έχει πρόσβαση σε παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Μελλοντικά, η IPO θα μπορεί να προτείνει νέες κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι εταιρείες των μηχανών αναζήτησης. Η νομοθεσία θα προβλέπει ακόμη και πρόστιμα και κυρώσεις για όσους δεν συμμορφωθούν.

 

techblog

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα