Αυτή είναι η χώρα με το ταχύτερο internet - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Αν θέλετε να χρησιμοποιείτε το ταχύτερο διαδίκτυο στον κόσμο, τότε μάλλον θα πρέπει να μετακομίσετε στη Νότια Κορέα και συγκεκριμένα στη Σεούλ.

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Akamai «State of The Internet» η Νότια Κορέα είναι η χώρα με το ταχύτερο internet στον κόσμο!

Σύμφωνα, πάντα, με την εν λόγω έκθεση, κατά το εξεταζόμενο διάστημα η πραγματική μέση ταχύτητα σύνδεσης στην Νότια Κορέα προσδιορίστηκε στα 26,3 Mbps, με δεύτερο το Χονγκ Κονγκ με μέση ταχύτητα τα 20,1 Mbps, τρίτη τη Νορβηγία με 20 Mbps και τέταρτη τη Σουηδία με 19,9 Mbps. Εντυπωσιακό στοιχείο της μελέτης είναι η δέκατη θέση που καταλαμβάνει η Λετονία, με μέση ταχύτητα τα 16,9 Mbps, πάνω από τις ΗΠΑ, στις οποίες η μέση πραγματική ταχύτητα του internet φθάνει τα 16,3 Mbps.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, η χώρα μας καταλαμβάνει την 69η θέση με τη μέση πραγματική ταχύτητα να φθάνει τα 6,9 Mbps, βελτιωμένη κατά 9,7% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Στην Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Akamai, οι συνδέσεις με ταχύτητες τουλάχιστον 4 Mbps αντιπροσωπεύουν το 81%, εκείνες με ταχύτητα από 10 Mbps και πάνω το 9,9%, ενώ οι συνδέσεις με ταχύτητα 15 Mbps και άνω μόλις το 3%.

thestival

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα