Η Samsung ανακαλεί το Note 7 μετά τις καταγγελίες

Μετά από πληροφορίες ότι η νέα ναυαρχίδα της Samsung, το phablet Note 7, παίρνει φωτιά και εκρήγνυται κατά τη διάρκεια της φόρτισης της μπαταρίας του, ο κορεατικός τεχνολογικός γίγαντας αποφάσισε να ανακαλέσει τη συσκευή παγκοσμίως, μόλις ένα μήνα μετά την επίσημη παρουσίασή της.
Το κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ανέφερε ότι ήδη έχουν αναφερθεί πέντε περιστατικά κατά τα οποία η συσκευή πήρε φωτιά κατά τη διάρκεια της φόρτισης της μπαταρίας, γεγονός που υποχρέωσε τη Samsung -αφού αρχικά είχε επιχειρήσει να ελέγξει τις συσκευές- να προχωρήσει στην ανάκλησή τους.
Η κίνηση αυτή θεωρείται «χτύπημα» στο κύρος της Samsung, σε μια περίοδο που μετά από κάμψη στις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων, είχε δει το «άστρο» της να ανεβαίνει ξανά και τα κέρδη της να εκτοξεύονται.

Μικρός μέχρι στιγμής αριθμός κατόχων της πανάκριβης συσκευής έχει αναφέρει ότι το κινητό του, στη διάρκεια της φόρτισης ξαφνικά πήρε φωτιά και εξερράγη. Οι αναφορές αυτές, μαζί με τις φωτογραφίες που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο των κατεστραμμένων κινητών, θορύβησαν τον Κορεατικό γίγαντα των ηλεκτρονικών, ο οποίος φαίνεται ότι μπλόκαρε τις αποστολές των συσκευών προκειμένου να ελέγξει αν το πρόβλημα είναι συμπτωματικό ή αν αφορά στο σύνολο των συσκευών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα