Έφηβη ανακάλυψε πτώμα, ψάχνοντας για Pokémon

Όσοι παρακολουθείτε τις εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας, σίγουρα θα έχετε πληροφορηθεί σχετικά με το νέο trend στα video games για φορητές συσκευές, το Pokémon Go, που διαθέτει στοιχεία επαυξημένης πραγματικότητας.

Στόχος του παιχνιδιού της Niantic, είναι η συλλογή Pokémon, των γνωστών δηλαδή φανταστικών πλασμάτων που έχουν πρωταγωνιστήσει σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, comics και video games. Το Pokémon Go πάντως δεν είναι ένα συμβατικό βιντεοπαιχνίδι. Αξιοποιεί το GPS της φορητής συσκευής του χρήστη, καθοδηγώντας τον μέσα στον πραγματικό κόσμο, σε σημεία που εμφανίζονται διάφορα Pokémon, τα οποία προβάλλονται στην οθόνη, σε συνδυασμό με εικόνα που λαμβάνει η κάμερα από το φυσικό περιβάλλον.

Όπως καταλαβαίνετε, η δημοτικότητα του Pokémon franchise, το ξεχωριστό gameplay του, αλλά και η ιδιόμορφη φύση του, οδήγησαν αρκετούς παίκτες, κυρίως νεαρότερους, σε αρκετές ασυνήθιστες και συχνά επικίνδυνες περιπέτειες.

Η Shayla Wiggings από τις ΗΠΑ, 19 ετών, καθώς προσπαθούσε να εντοπίσει εικονικά Pokémon, βρήκε το σώμα ενός άτυχου άνδρα να επιπλέει στον ποταμό Big Wind. Η κοπέλα ενημέρωσε άμεσα τις αρχές, οι οποίες έσπευσαν στην τοποθεσία.

«Ήταν σοκαριστικό», δήλωσε η Wiggings. «Είχα τρομάξει πάρα πολύ και έκλαιγα για αρκετή ώρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις μόλις λίγες ημέρες κυκλοφορίας του, το Pokémon Go έχει αποκτήσει ήδη χιλιάδες χρήστες ανά τον κόσμο, με αποτέλεσμα μάλιστα οι servers του να αντιμετωπίζουν προβλήματα χωρητικότητας.

 

 

pcmag

 

Δείτε επίσης:

Το νέο παιχνίδι για smartphones που έχει τρελάνει τους χρήστες - Βίντεο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα