Σοκ από τον πρόεδρο της Google: Το internet θα εξαφανιστεί

Θα σας απαντήσω απλά ότι το internet θα εξαφανιστεί

Σε ερώτηση σχετικά με το μέλλον του διαδικτύου που του απεύθυνε δημοσιογράφος  στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, κλήθηκε να απαντήσει ο Πρόεδρος και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google, Eric Schmidt. Ο τελευταίος, αποκρίθηκε: "Θα σας απαντήσω απλά ότι το internet θα εξαφανιστεί", αφήνοντας τους πάντες άφωνους με την δήλωσή του.

Μάλιστα, συμπλήρωσε τη φράση του λέγοντας: "Θα υπάρχουν τόσες πολλές μοναδικές IP διευθύνσεις... Θα υπάρχει σε συσκευές, σε σένσορες, σε πράγματα που θα φοράμε, σε πράγματα με τα οποία θα αλληλεπιδρούμε, ώστε δεν θα αισθανόμαστε καν την παρουσία του. Θα βρίσκεται παντού δίπλα μας, ανά πάσα στιγμή. Φανταστείτε ότι θα μπαίνετε σε ένα δωμάτιο και ο χώρος θα αντιδρά δυναμικά. Και με μια εντολή σας, θα μπορείτε να αλληλεπιδράτε με όλα όσα συμβαίνουν στο δωμάτιο".  

Όπως επισημαίνει το Business Insider, ο πρόεδρος της Google αναφέρεται στο λεγόμενο «Internet of Things», όπου όλες οι συσκευές του σπιτιού, έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και θα συνεργάζονται αποτελεσματικά και θα επιτρέπουν την αρμονική αλληλεπίδραση με τον άνθρωπο.  

Στη διάρκεια της συζήτησης με θέμα "το μέλλον της ψηφιακής οικονομίας" που έγινε στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, με τη συμμετοχή του CEO της Microsoft και της αντιπροέδρου του Facebook, ο Schmidt αναφέρθηκε στην κυριαρχία της Google στο χώρο των μηχανών αναζήτησης, ενώ τόνισε ότι: «Όλα είναι ρευστά στο χώρο των κατασκευαστών smartphones, με τόσους πολλούς νέους παίκτες να συμμετέχουν στον ανταγωνισμό».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα