Οι 10 φράσεις που λένε οι άνδρες για να κάνουν τις γυναίκες να ζηλέψουν

Οι 10 φράσεις που λένε οι άνδρες για να κάνουν τις γυναίκες να ζηλέψουν

Στις συντροφικές σχέσεις, μπορεί να υπάρξει ένας βαθμός υγιούς ζήλειας, κάτι που διαφέρει πολύ από τα παιχνίδια του μυαλού.

Οι άνδρες, όταν θέλουν να κάνουν μια γυναίκα να ζηλέψει, καταφεύγουν σε ορισμένες εκφράσεις, οι οποίες μπορούν να ερμηνευτούν με πολλά νοήματα.

 Σύμφωνα με την ψυχολογία, δεν πρόκειται για αθώες εκφράσεις, αλλά για καλά υπολογισμένες δηλώσεις που στοχεύουν σε μια και μόνο απόκριση: τη ζήλεια.


Οι 10 φράσεις που λένε οι άνδρες για να κάνουν τις γυναίκες να ζηλέψουν
«Θυμάμαι τότε που…»
«Φίλη μου είναι»
«Είναι πολύ καλή στο…»
«Μ’ αυτήν κάναμε…»
«Εγώ δεν ζηλεύω»
«Θα βγω με τα παιδιά»
«Αυτή με καταλαβαίνει»
«Είστε ίδιες»
«Δεν έχω πρόβλημα να βγαίνεις με άλλους»
«Αυτή μου θυμίζει εσένα»

«Θυμάμαι τότε που…» 
H αναδρομή στο παρελθόν είναι μια πάγια τακτική των ανδρών που θέλουν να πυροδοτήσουν τη ζήλεια. Μπορεί να μιλούν νοσταλγικά για πρώην συντρόφους ή για περιπέτειες που έχουν ζήσει και εσείς δεν είστε στο «κάδρο».

Πρόθεσή τους είναι να σας δημιουργήσουν μια ανεπάρκεια, ένα συναίσθημα ότι η ζωή τους, προτού εμφανιστείτε εσείς, ήταν συναρπαστική.

Πρόκειται για έναν ύπουλο τρόπο να σας κάνουν να νιώσετε ζήλεια για τη γυναίκα που ήταν μαζί τους στις εμπειρίες αυτές. Αυτόματα, αναρωτιέστε ποια είναι η θέση σας και η αξία σας στη ζωή τους, σήμερα.

 
«Φίλη μου είναι» 
Πρόκειται για μια χαρακτηριστική έκφραση. Οι περισσότερες γυναίκες την έχουν ακούσει και όλες έχουν αναρωτηθεί ακριβώς το ίδιο: «είναι πραγματικά μια απλή φίλη;»

Οι άνδρες «πετούν» αυτή τη φράση, επιφανειακά για να υποβαθμίσουν τη σημασία μιας άλλης γυναίκας, στην ουσία όμως, αποβλέπουν στο να σας κάνουν να προσπαθήσετε να τους τραβήξετε την προσοχή.

Μην παρασύρεστε. Να θυμάστε ότι το κλειδί είναι η επικοινωνία και η δημιουργία εμπιστοσύνης.

«Είναι πολύ καλή στο…» 
Πρόκειται για μια χαρακτηριστική τακτική των ανδρών που θέλουν να κάνουν μια γυναίκα να ζηλέψει. Συγκρίνοντάς σας με μια άλλη γυναίκα, αποσκοπεί στο να σας κάνει να νιώσετε ανασφάλεια.

Η κρυφή του πρόθεση είναι να σας οδηγήσει να προσπαθήσετε περισσότερο.

Η διαρκής σύγκριση δεν είναι υγιής. Δημιουργεί αισθήματα ανεπάρκειας και αμφισβήτησης του εαυτού. Κάθε άνθρωπος πρέπει να προσπαθεί να βελτιώνεται, αναγνωρίζοντας τις μοναδικές του δυνάμεις, και τις αδυναμίες.

«Μ’ αυτήν  κάναμε…»
Αυτή η φράση που ανατρέχει στο παρελθόν με συγκαλυμμένο τρόπο, λέγεται για να σας κάνει να νιώθετε ότι ζείτε στη σκιά των προηγούμενων σχέσεών του. Πρόκειται για ένα πολύ δυσάρεστο συναίσθημα.

Ένας άνδρας που μιλά για τις εμπειρίες του με άλλες γυναίκες, θέλει να δημιουργήσει ανάμεσά σας ανταγωνισμό, ώστε να προσπαθήσετε να την ξεπεράσετε. Όλοι έχουμε εμπειρίες από σχέσεις του παρελθόντος, αλλά σημασία έχει να εστιάζουμε στο παρόν και να μην εγκλωβιζόμαστε σε αναμνήσεις.

Επικοινωνήστε ανοιχτά και μην αφήνετε τα φαντάσματα του παρελθόντος να στοιχειώνουν τη σχέση σας.

«Εγώ δεν ζηλεύω» 
Μπορεί ν’ αναρωτιέστε γιατί να θέλει ένας άνδρας να σας κάνει να ζηλέψετε, χρησιμοποιώντας την αντίθετη αυτή φράση. Αυτό είναι το θέμα. Λέγοντάς σας ότι δεν ζηλεύει, υπονοεί ότι η ζήλεια είναι ένδειξη αδυναμίας ή ανασφάλειας.

Είναι ένας έμμεσος τρόπος να σας κάνει ν’ αμφιβάλλετε για τα συναισθήματά σας.

Κίνητρό του, είναι να σας αναγκάσει να προσπαθήσετε περισσότερο να του κεντρίσετε την προσοχή και ν’ αποκομίσετε την έγκρισή του.

Σε κάποιο βαθμό, η ζήλεια είναι αναμενόμενη σε μια συντροφική σχέση. Πρέπει όμως, οι σύντροφοι να μπορούν ν’ αναγνωρίσουν και να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους.

«Θα βγω με τα παιδιά» 
Μια φράση που γενικά είναι αθώα. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και ως στρατηγική για να πυροδοτήσει το αίσθημα της ζήλειας.

Αν βγαίνει με φίλους, αφήνοντας εσάς πίσω, δημιουργεί ένα μυστήριο σχετικά με το τι μπορεί να κάνει. Αφήνει λοιπόν τη φαντασία σας να πλάσει τα πιο τρομακτικά σενάρια, με σκοπό να σας κάνει να ζηλέψετε ή ν’ αναστατωθείτε.

Όλοι έχουν ανάγκη από προσωπικό χρόνο και χρόνο ν’ αφιερώνουν στους φίλους. Αν ωστόσο, αυτό γίνεται συστηματικά και εσείς νιώθετε παραγκωνισμένη ή αγχωμένη, τότε πρέπει να το κουβεντιάσετε.

Μην αφήσετε αυτή τη φράση να σας γεμίσει άσκοπα με ανησυχία. Πρέπει να εμπιστεύεστε τον σύντροφό σας, αλλά και να έχετε την άνεση να εκφράσετε τις ανησυχίες σας.

«Αυτή με καταλαβαίνει» 
Για μια γυναίκα, η φράση αυτή είναι γροθιά στο στομάχι. Παράλληλα, είναι ένας δόλιος τρόπος με τον οποίο ο άνδρας λέει ότι υπάρχει κάποια που μπορεί και τον καταλαβαίνει με τρόπους που εσείς δεν μπορείτε.

Ο σκοπός της φράσης αυτής είναι να σας δημιουργήσει αισθήματα ανεπάρκειας, με αποτέλεσμα να προσπαθήσετε να περισσότερο να τον καταλάβετε.

Πρόκειται για μια καλά υπολογισμένη κίνηση με στόχο την πυροδότηση της ανασφάλειας και της ζήλειας, κάνοντάς σας ν’ αμφιβάλλετε για την μεταξύ σας σύνδεση.

Υπονοώντας ότι κάποια άλλη τον καταλαβαίνει καλύτερα, ένας άνδρας αποσκοπεί στο να σας πιέσει να την ανταγωνιστείτε, ώστε να κερδίσετε την προσοχή και την έγκρισή του.

Πρόκειται για μια τακτική με σκοπό την ανάληψη του ελέγχου της σχέσης, κρατώντας σας διαρκώς σε επαγρύπνηση και δημιουργώντας σας την ανάγκη ν’ αποδεικνύετε διαρκώς τον εαυτό σας.

Πρέπει πάντα να είστε σε θέση ν’ αναγνωρίσετε τη χειραγώγηση και να προστατεύετε την προσωπική σας αξία και τη συναισθηματική σας ισορροπία.

«Είστε ίδιες» 
Σε συγκεκριμένο πλαίσιο και με συγκεκριμένο ύφος, η φράση αυτή είναι ένας τρόπος να προκληθεί ζήλεια. Συγκρίνοντάς σας με κάποια άλλη, ένας άνδρας υπαινίσσεται ότι είστε αναλώσιμη.

Είναι μια βάναυση και οδυνηρή τακτική με σκοπό να σας κάνει να νιώσετε ανασφάλεια και αμφιβολία για το αν είστε η μοναδική γυναίκα στη ζωή του.

Η φράση αυτή, όταν λέγεται από έναν άνδρα αποσκοπεί στο να σας κάνει ν’ αμφιβάλλετε για την μοναδικότητά σας. Μην ξεχνάτε όμως, αυτή δεν μπορεί κανείς να σας την στερήσει.

Σταθείτε στο ύψος σας και μην επιτρέπετε σε συγκρίσεις να υπονομεύσουν την αυτοπεποίθησή σας.

«Δεν έχω πρόβλημα να βγαίνεις με άλλους»
Αυτή η φράση βασίζεται στην αντίστροφη ψυχολογία. Λέγοντας ότι δεν έχει πρόβλημα, ένας άνδρας, υπαινίσσεται ότι, στην πραγματικότητα έχει πρόβλημα να βγαίνετε με άλλους.

Η αντιφατική αυτή δήλωση, αποσκοπεί στο να σας κάνει ν’ αποδείξετε την πίστη και την αφοσίωσή σας. Το κρυμμένο της μήνυμα είναι «δεν σ’ εμπιστεύομαι», το οποίο πυροδοτεί ζήλεια και ανασφάλεια.

Ο ψυχολόγος Robert Cialdini, συγγραφέας του βιβλίου  “Influence: The Psychology of Persuasion,” («Επιρροή: Η ψυχολογία της πειθούς), εξηγεί ότι η αποτελεσματικότητα της αντίστροφης ψυχολογίας βρίσκεται στην πίεση ενάντια στη φυσική εναντίωση του ανθρώπου να του ασκούν έλεγχο.

Κάθε υγιής σχέση βασίζεται στην εμπιστοσύνη.

Μην χειραγωγείστε και μην αφήνετε παραπλανητικές δηλώσουν να ορίζουν τις αποφάσεις σας. Οι βασικές αρχές της σχέσης σας πρέπει πάντα να είναι η ανοιχτή επικοινωνία και ο αμοιβαίος σεβασμός.

«Αυτή μου θυμίζει εσένα»
Η φράση αυτή, είναι δίκοπο μαχαίρι. Από την μία, βλέπει στοιχεία σε κάποια άλλη που του θυμίζουν εσάς, από την άλλη, ξυπνά το συναίσθημα της ζήλειας, κάνοντάς σας ν’ αναρωτιέστε τι σχέση έχει ή τι νιώθει για μια άλλη. Λίγο – πολύ, όλες οι γυναίκες έχουν ακούσει κάτι παρόμοιο και έχουν νιώσει την ίδια αναστάτωση – της σύγκρισης.

Στο παιχνίδι της σύγκρισης δεν υπάρχουν νικητές. Η αξία σας δεν μειώνεται μόνο και μόνο επειδή κάποιος δεν μπορεί να την αναγνωρίσει.

Μην αφήσετε αυτή τη φράση να σπείρει την αμφιβολία στο μυαλό σας. Είστε μοναδική, ξεχωριστή και αναντικατάστατη. Καμία δεν μπορεί να είναι σαν εσάς.

.enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα