Δέκα τρόποι να απογειώσετε τη σχέση σας!

Δέκα τρόποι να απογειώσετε τη σχέση σας!

Κάθε φορά που επιτρέπουμε σε κάποιον άλλον άνθρωπο που έχουμε διαλέξει να πλησιάσει τόσο πολύ στη ζώνη του προσωπικού μας χώρου έχουμε δύο επιλογές: ή η συνάντηση αυτή θα γίνει αφορμή να αναπτυχθούμε μαζί ή απλώς θα πενθήσουμε στα συντρίμμια μιας ψευδαίσθησης.

Οι συντροφικές σχέσεις είναι ίσως η μεγαλύτερη πρόσκληση για την ανθρώπινη ωρίμανση. Μάλλον επειδή συνδυάζουν με έναν τρόπο απόλυτα μοναδικό την εγγύτητα και την επιλογή. Κάθε φορά που επιτρέπουμε σε κάποιον άλλον άνθρωπο που έχουμε διαλέξει να πλησιάσει τόσο πολύ στη ζώνη του προσωπικού μας χώρου έχουμε δύο επιλογές: ή η συνάντηση αυτή θα γίνει αφορμή να αναπτυχθούμε μαζί ή απλώς θα πενθήσουμε στα συντρίμμια μιας ψευδαίσθησης.

Στη συνέχεια του άρθρου θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τις πιθανότητες να είναι η σχέση με τον/την σύντροφό σας μια συναρπαστική εμπειρία συνάντησης που θα προωθήσει την προσωπική ανάπτυξη και των δύο σας. Προτείνουμε λοιπόν να δοκιμάσετε τα παρακάτω:

1. Σκεφτείτε τι είναι αυτό που βρίσκετε σήμερα ελκυστικό σε αυτόν τον άνθρωπο.
Είτε μας αρέσει είτε όχι είναι στη φύση μας ως άνθρωποι να αλλάζουμε συνεχώς, με κάθε νέα εμπειρία που συναντάμε. Είναι λοιπόν σίγουρο ότι ο/η σύντροφος σας είναι σήμερα πολύ διαφορετικός άνθρωπος από ότι όταν συναντηθήκατε για πρώτη φορά. Αυτό οφείλεται σε όλα όσα έχει ζήσει από τότε και φυσικά στο ότι είστε μαζί. Είναι, λοιπόν, πολύ βοηθητικό και για τους δύο σας, αντί να αναπολείτε τι σας τράβηξε σε εκείνον/εκείνη κάποτε, νιώθοντας ίσως απογοήτευση που σήμερα είναι αλλιώς τα πράγματα, να αναζητήσετε τι σας κάνει να συνεχίζετε να τον/την επιλέγετε σήμερα, με άλλα λόγια τι βρίσκεται ελκυστικό, ενδιαφέρον, όμορφο στο ταίρι σας όπως είναι σήμερα.

Φτιάξτε μια λίστα με τα χαρακτηριστικά του/της που αξιολογείτε θετικά. Προσπαθήστε να τα περιγράψετε με κάθε λεπτομέρεια. Σκεφτείτε συγκεκριμένες στιγμές που σας έκανε να τα θαυμάσετε. Αναρωτηθείτε με ποιόν τρόπο τα χαρακτηριστικά αυτά μπορούν να επηρεάσουν θετικά εσάς και την σχέση σας. Τέλος, αν θέλετε, μοιραστείτε αυτές τις σκέψεις με τον/την σύντροφό σας, το μοίρασμα θα δυναμώσει τη σύνδεση μεταξύ σας και θα προσφέρει ευχάριστα συναισθήματα στο ταίρι σας αλλά και σε εσάς.

2. Δείξτε ενδιαφέρον για ότι γεμίζει τη ζωή του
Δεν υπάρχει πιο αποτελεσματικός τρόπος να συνδεθούμε με έναν άνθρωπο ή να καλλιεργήσουμε την σχέση μας μαζί του από το να δείξουμε γνήσιο ενδιαφέρον για ότι είναι σημαντικό για εκείνον/εκείνη. Ίσως βέβαια με την πρώτη ματιά κάποια από τα ενδιαφέροντά του/της να σας φαίνονται βαρετά, όμως αν μάθετε κάτι περισσότερο για αυτά, τότε ίσως κατανοήσετε τι τον/την συγκινεί τόσο. Επίσης μαθαίνοντας για όσο τον/την ενδιαφέρουν θα τον/την γνωρίσετε καλύτερα σαν άνθρωπο και θα τον/την βοηθήσετε να καταλάβει ότι πραγματικά ενδιαφέρεστε για εκείνον.

Δώστε του/της χρόνο να σας μιλήσει για ότι βρίσκει ενδιαφέρον. Για τη δουλεία του/της, για την αγαπημένη του/της ταινία, για τα χόμπι του/της, για τη μόδα, για το ποδόσφαιρο. Κάντε ερωτήσεις όπως: «Τι σου αρέσει περισσότερο στο…» , «Πώς και διάλεξες να…». Όσο θα κάνετε αυτή τη συζήτηση θυμηθείτε. Μην επικρίνετε συνήθειες και επιθυμίες που δεν μοιάζουν με τις δικές σας. Αντιμετωπίστε τες με αληθινή περιέργεια, προσπαθήστε να μάθετε για αυτές να τις καταλάβετε και κυρίως μην φοβάστε να παραδεχτείτε ότι κάτι σας ξενίζει.

Η έλλειψη εξοικείωσης ποτέ δεν ενοχλεί, οι αξιολογικές κρίσεις πληγώνουν. Τα προβλήματα ξεκινούν όταν ο άλλος/η άλλη νιώθει ότι επικρίνουμε και απορρίπτουμε κάτι που είναι σημαντικό για εκείνον/εκείνη.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα