Το παράπονο της 32χρονης που κουράστηκε να κάνει την νταντά για τα παιδιά της αδελφής της – «Έχω και εγώ τη ζωή μου»

Το παράπονο της 32χρονης που κουράστηκε να κάνει την νταντά για τα παιδιά της αδελφής της – «Έχω και εγώ τη ζωή μου»

Η 32χρονη γυναίκα της ιστορίας, έχει μια αδελφή 26 ετών, η οποία είναι μητέρα δύο παιδιών, 6 και 4 ετών. Όπως φαίνεται έχει την απαίτηση να της προσέχει τα παιδιά κάθε Σαββατοκύριακο.

«Αγαπάω την ανιψιά και τον ανιψιό μου», εξηγεί η γυναίκα, «Ωστόσο έχω και εγώ τη ζωή και τις υποχρεώσεις μου».

“Δεν με ρωτάει καν αν μπορώ”
Για την ιστορία, η αδελφή της είναι ανύπανδρη μητέρα και, ενώ καταλαβαίνει ότι είναι δύσκολο να μεγαλώνεις μόνη σου δύο παιδιά και περιστασιακά χαίρεται να τη βοηθάει, θεωρεί λάθος να  περιμένει να της κρατάει τα παιδιά κάθε εβδομάδα. «Τα αφήνει σε μένα, χωρίς καν να ρωτήσει αν μπορώ να τα προσέξω, είναι σίγουρη ότι θα το κάνω», αποκαλύπτει η γυναίκα. 

Μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο, η συνηθισμένη πλέον κατάσταση με την αδελφή της, την οδήγησε στα άκρα. Η 32χρονη γυναίκα είχε ήδη κανονίσει να πάει για πεζοπορία με κάποιους φίλους. «Περίμενα ολόκληρες εβδομάδες την ημέρα της εκδρομής», εξηγεί η γυναίκα. Ωστόσο, η αδελφή της την κάλεσε μόλις το προηγούμενο βράδυ και άρχισε να της λέει ότι πρέπει να προσέξει τα παιδιά. Πριν η γυναίκα προλάβει να της πει για τα σχέδιά της, η αδελφή της θύμωσε.

Την κατηγόρησε, λέγοντας ότι είναι εγωίστρια και ότι έχει ανάγκη λίγο χρόνο μόνη της. Η γυναίκα προσπάθησε να βρει άλλες λύσεις, όπως το να ζητούσε βοήθεια απ’ τους γονείς ή να βρει μια  νταντά.

Και πάλι, η αδελφή της επέμεινε ότι εκείνη είναι καλύτερη επιλογή και ότι η «οικογένεια έχει χρέος να βοηθάει».

 
“Έχει σταματήσει να μου μιλάει-δεν ξέρω τι να κάνω”
Από την μέρα που της αρνήθηκε να κρατήσει τα παιδιά, η αδελφή της δεν της μιλάει και η μόνη επικοινωνία μαζί της είναι να της εξαπολύει παθητικό-επιθετικά σχόλια, όπως ότι δεν νοιάζεται για τ’ ανίψια της.

«Νιώθω άσχημα όμως ταυτόχρονα το βρίσκω άδικο να θεωρεί αυτονόητο πως εγώ θα κλείνομαι μέσα κάθε σαββατοκύριακο», εξηγεί η γυναίκα. Αυτό την έχει αφήσει με την απορία σχετικά με το αν η στάση της είναι δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη.

Εσείς, θεωρείτε ότι η αδελφή της την εκμεταλλεύεται; Πώς θα γίνει να τα ξαναβρεί με την αδελφή της; Τι θα κάνατε στη θέση της; 

.enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα