Τα social media σκοτώνουν τον ρομαντισμό

Τα social media σκοτώνουν τον ρομαντισμό

Ο ρομαντισμός ορίζεται διαφορετικά από άτομο προς άτομο αλλά κι από εποχή σε εποχή. Το να είναι κάποιος ρομαντικός δεν έχει να κάνει μόνο με τον έρωτα, αλλά γενικότερα με τον τρόπο ζωής κι αντίληψής του. Προσωπικά, σχετίζω τον ρομαντισμό με την εμπειρία των διαφόρων στιγμών και συναισθημάτων. Την ικανότητα να αφήνεσαι σ’ αυτά και να αναζητείς την ουσία τους.

Πόσο απέχουν οι millennials από τον ρομαντισμό;
Η γενιά των millennials (όσων γεννήθηκαν μεταξύ του 1980 και του 2000) θεωρείται από πολλούς ως η πιο απομακρυσμένη από την έννοια του ρομαντισμού. Είναι καλό να αποφεύγονται οι γενικεύσεις. Ωστόσο, η μαζική κουλτούρα έχει ως συνέπεια να καθιερώνονται κάποιες νοοτροπίες κι αντιλήψεις ως «νόρμες». Όποιοι αποκλίνουν από αυτές τις νόρμες συνήθως θεωρούνται αντισυμβατικοί. Με αποτέλεσμα να βρίσκονται συχνά στο περιθώριο ή να πιέζουν τους εαυτούς τους να συμβιβαστούν με τις καθιερωμένες νοοτροπίες. Πράγμα που μπορεί να είναι αρκετά ψυχοφθόρο γι’ αυτούς.

Οι σημερινοί εικοσάρηδες και τριαντάρηδες καταναλώνουμε πολλές ώρες απορροφημένοι απ’ ένα κινητό/υπολογιστή/tablet. Τα social media –όπως και τα περισσότερα πράγματα- έχουν και θετικά κι αρνητικά στοιχεία. Μπορούν να ανοίξουν τους ορίζοντες του χρήστη τους με το να του προσφέρουν εικόνες, αντιλήψεις κι ιδέες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Να διαδώσουν κινήματα, να προκαλέσουν αντιδράσεις, καθώς και δράσεις βοήθειας σε περιπτώσεις ανάγκης. Ενώ αποτελούν κι ένα βήμα για αυτό-έκφραση, δημιουργικότητα και επαγγελματική προβολή.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο οurlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα