Πέντε σκέψεις που θα σου ανεβάσουν το ηθικό μετά από ένα αποτυχημένο ραντεβού

Πέντε σκέψεις που θα σου ανεβάσουν το ηθικό μετά από ένα αποτυχημένο ραντεβού

Τι καθιστά ένα ραντεβού κακό; Υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο κι ο καθένας μας έχει ένα επιπλέον δικό του να προσθέσει στη λίστα. Ίσως το άλλο άτομο να ήταν αγενές. Ίσως να ήπιε αρκετά και να άρχισε τις υπερβολικές οικειότητες. Ίσως να έχεις κάνει πιο ενδιαφέρουσα συζήτηση με τα φυτά στο μπαλκόνι σου.

Αν μάζευα όλες τις αρνητικές εμπειρίες από ραντεβού του παρελθόντος, θα έκαναν το Λέμονι Σνίκετ: Μια σειρά από ατυχή γεγονότα να μοιάζει με ιστορίες για καληνύχτα. Εκεί που κατέληξα, ωστόσο, είναι ότι δεν μπορείς να αφήσεις μια (οκ, περισσότερες) αρνητικές εμπειρίες να σε αποθαρρύνουν απ’ το να ξαναβγείς ραντεβού. Δεν είσαι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο άτομο που βγήκε ραντεβού και κατέληξε να εύχεται από μέσα του να είχε μείνει σπίτι για να δει τα Φιλαράκια σε επανάληψη.

Ακόμα και σε στιγμές που δυσκολεύεσαι πραγματικά να δεις τη θετική πλευρά, κάνε μια από τις παρακάτω σκέψεις. Θα δεις πόσο γρήγορα θα φτιάξει η διάθεση σου και θα ανακτήσεις το ενδιαφέρον σου για νέες γνωριμίες.

Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο
Δεν θα έλεγα ακριβώς do it for the story, αλλά μερικά από τα χειρότερα ραντεβού μου κατέληξαν να είναι οι πιο αστείες ιστορίες που έχω να διηγηθώ. Ιστορίες από αυτές που θυμάσαι πολλά χρόνια μετά με την κολλητή σου και σκάτε στα γέλια σαν να ήταν χθες. Είναι αυτές οι μικρές στιγμές που, αν και δραματικές, κάνουν τη ζωή να αξίζει.

Μερικές φορές χρειάζεται να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία
Αν υπάρχει κάτι που με δίδαξαν τα ραντεβού (και η εργασία στο κομμάτι των client services) είναι ότι η ανθρώπινη φύση θέλει υπομονή και κατανόηση. Ουδείς τέλειος, ξεκινώντας από εμάς τους ίδιους. Ορισμένες φορές, θέλοντας να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας είτε καταβάλουμε υπερπροσπάθεια και φαινόμαστε απελπισμένοι, είτε αγχωνόμαστε κάνοντας την μια γκάφα μετά την άλλη. Ίσως η απόφαση σου να δώσεις στο φαινομενικά κακό ραντεβού σου άλλη μια ευκαιρία σε αποζημιώσει τελικά.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα