Σημάδια που δείχνουν πως δεν είσαι πλέον ερωτευμένη

Σημάδια που δείχνουν πως δεν είσαι πλέον ερωτευμένη

Σε μία σχέση - και μάλιστα πολλών ετών - δεν γίνεται όλα να είναι ειδυλλιακά, νιώθοντας κάθε λεπτό της ημέρας τον έρωτά σου για το άλλο σου μισό. Υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω, που αποτελεί μία φυσιολογική κατάσταση, η οποία δεν χρειάζεται να σε απασχολεί ιδιαίτερα. Είναι πιθανό, ωστόσο, όταν βρεθείς σε μία περίεργη φάση με τον σύντροφό σου να αναρωτηθείς αν η σχέση έφτασε στο τέλος της ή τυγχάνει να είσαι ακόμα ερωτευμένη, προκειμένου να θες να σώσεις αυτό που έχετε. 

Σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλο ζευγαριών , Lena Fenton, "με το που χαθεί η αγάπη είναι δύσκολο να την επανακτήσεις. Είναι ζωτικής σημασίας να εκτιμάς αυτό που έχεις τώρα για να το βοηθήσεις να μεγαλώσει και να γίνει πιο βαθύ, ώστε με αυτό τον τρόπο να κρατήσει για πάντα". 

 Ωστόσο, δεν νιώθουν όλοι το ίδιο για μία σχέση, με τα παρακάτω 6 σημάδια να είναι εκείνα που θα σου δείξουν πως πλέον δεν είσαι ερωτευμένη.

1. Η επικοινωνία μοιάζει με αγγαρεία. Νιώθεις πως με το που θα ακούσεις τον ήχο του κινητού σου, όπου στην άλλη γραμμή βρίσκεται ο σύντροφός σου, να προτιμάς να μην το σηκώσεις; Τότε, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Το ίδιο συμβαίνει αν νιώσεις αδιαφορία. 

2. Σταματάς να κάνεις πλάνα για το μέλλον. Πλέον έχεις σταματήσει να σκέφτεσαι πώς θα είναι η κοινή σας ζωή και προτιμάς να αναπολείς τις καλές ημέρες της ελευθερίας σου. Παράλληλα, κανονίζεις εξόδους και δεν τον συμπεριλαμβάνεις στα σχέδιά σου. 

3. Κάνεις συνέχεια κριτική. Σε ενοχλεί ό,τι κι αν κάνει και δεν μπορείς να συγκρατήσεις τον εαυτό σου από το να εκφράσεις τα συναισθήματά σου. 

4. Έχεις σταματήσει πλέον να τον σκέφτεσαι και να κάνεις πράγματα που τον ευχαριστούν. Πλέον σου περνάει αδιάφορο το να φτιάξεις το αγαπημένο του φαγητό ή να του αγοράσεις κάτι που θα του άρεσε. 

5. Όταν τον σκέφτεσαι, σου περνάει αδιάφορος. Δεν νιώθεις ενθουσιασμό, ούτε χαρά, ούτε καν εκνευρισμό. 

6. Ψάχνεις δικαιολογίες για να μην κάνετε σεξ. Είτε επειδή δεν θες να επικοινωνήσετε σε πιο βαθύ επίπεδο, είτε επειδή δεν νιώθεις την παλιά έλξη, ένα είναι σίγουρο. Πλέον δεν υπάρχει σπίθα ανάμεσά σας. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα