Τι πρέπει να κάνεις μετά από έναν χωρισμό

Τι πρέπει να κάνεις μετά από έναν χωρισμό

Τι κι αν νόμιζες πως με αυτό τον άνθρωπο θα περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου, τα πράγματα τελικά δεν εξελίχθηκαν όπως περίμενες. Ο χωρισμός, όποιος και από τους δύο να τον προκάλεσε, έχει την ίδια κατάληξη, με αποτέλεσμα η συναισθηματική σου κατάσταση να μην βρίσκεται στα καλύτερά της. Τι πρέπει να κάνεις μόλις χωρίσεις;

Πάρε τις αποστάσεις σου

 Αν έχεις καταλήξει στην απόφαση αυτή ή δεν ήταν επιλογή σου, οφείλεις να μείνεις μακριά από τον σύντροφό σου. Η εύκολη λύση σίγουρα είναι να πέσεις ξανά στην αγκαλιά του, γιατί είναι κάτι που γνωρίζεις καλά. Ωστόσο, οφείλεις να πάρεις τον χρόνο σου για να δεις τα πράγματα πιο καθαρά, χωρίς κανέναν αντιπερισπασμό. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει οπωσδήποτε να τον ξεγράψεις από τη ζωή σου, απλά στην αρχή αφού πρόκειται για μία πρωτόγνωρη κατάσταση, οφείλεις να προετοιμάσεις καλύτερα το έδαφος. 

 Θρήνησε
Και αφού πάρεις τον χρόνο σου, μπορείς να κλάψεις αν θέλεις. Δεν χρειάζεται να καταπιεστείς, κρύβοντας τα συναισθήματά σου, ούτε να περάσεις αμέσως στην επόμενη σχέση. Χρειάζεσαι χρόνο να θρηνήσεις την παλιά σου ζωή και αυτό είναι φυσιολογικό. Όταν θα είσαι έτοιμη για το επόμενο βήμα, θα το καταλάβεις. Άλλωστε, δεν υπάρχει μία συνταγή για όλους. 

Συζήτησε 
Αφού νιώσεις έτοιμη και περάσει το πρώτο σοκ, είναι καλό να συζητήσεις πραγματικά με τον πρώην σου. Το πώς θα προχωρήσετε, πώς θα το ανακοινώσετε, πώς θα προγραμματίσετε από εδώ και τώρα τις ζωές σας για να νιώθετε και οι δυο καλά. Όσο κι αν σου φαίνεται δύσκολο, είναι σημαντικό για να συνεχίσεις με έναν υγιή τρόπο. 

Δώσε χώρο και χρόνο στους φίλους σου
Όσο κι αν θες να μείνεις μόνη σου αυτή την περίοδο, μην απομακρύνεις τους φίλους σου. Αυτή είναι η στιγμή που τους έχεις περισσότερη ανάγκη, ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνεις. Μπορεί να μην έχεις όρεξη να βγεις, ωστόσο μία βόλτα μαζί τους ή μία εκδρομή θα σου φτιάξει τη διάθεση. 

Βάλε προτεραιότητα τον εαυτό σου
Τώρα είναι η στιγμή να κάνεις όλα εκείνα τα πράγματα που ήθελες για τον εαυτό σου και συνεχώς τα ανέβαλες. Μπορείς να τον κακομάθεις για λίγο, με πράγματα που απολαμβάνεις να κάνεις, εμπειρίες που είχες ξεχάσει πως ήθελες να βιώσεις και γενικότερα προσπάθησε να τον φροντίσεις, αφήνοντας πίσω σου τα άσχημα συναισθήματα που μπορεί να σου άφησε μία σχέση. 

Σίγουρα θα πονέσεις και θα κλάψεις μετά από έναν χωρισμό. Ωστόσο, με καλούς φίλους, αισιοδοξία και αυτοφροντίδα μπορείς να αναγεννηθείς από τις στάχτες σου. Και τελικά πού ξέρεις; Μπορεί ο χωρισμός αυτός να έγινε για καλό.

shape.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα