Tips που θα σε βοηθήσουν να έχεις τη πιο ζωντανή σχέση…όσα χρόνια και αν περάσουν

Tips που θα σε βοηθήσουν να έχεις τη πιο ζωντανή σχέση…όσα χρόνια και αν περάσουν

To να διατηρήσεις μια σχέση ζωντανή για πολλά χρόνια δεν είναι εύκολο. Γι’αυτό και σήμερα σου έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με τα 4 βασικά tips που πρέπει να προσέξεις για να έχεις μια υγιή σχέση…στο πέρασμα του χρόνου.

 1. Τόσο εσύ όσο και ο σύντροφός σου θα πρέπει να δουλεύετε τη σχέση σας

Είναι πολύ σημαντικό να γίνεται μια προσπάθεια και από τους δύο σας. Αρχικά θα πρέπει να σημειώσετε και οι δύο σε ένα χαρτί όλα τα θέματα που σας απασχολούν. Στη συνέχεια αφιερώστε μια ώρα την εβδομάδα για να συζητάτε αυτά τα θέματα μέχρι να βρείτε μια λύση που θα ικανοποιεί και τους δύο. Αν νιώσετε ότι δεν μπορείτε να βγάλετε άκρη σε κανένα πρόβλημά σας ίσως χρειαστεί να έρθετε σε επικοινωνία με έναν ψυχαναλυτή που θα αναλάβει να σας κάνει θεραπεία ζεύγους.

2. Μη σκέφτεσαι την ανανέωση της σχέσης σου ως μια ακόμα ρουτίνα της καθημερινότητάς σου

Το να σκεφτείς ενδιαφέροντα πράγματα για να βελτιώσεις τη σχέση σου δεν είναι καθόλου ρουτίνα. Οργάνωσε ένα θεματικό ραντεβού, όπως μια μεξικάνικη βραδιά, ή απολαύστε ένα πικνίκ στη φύση.

3. Γνωρίστε ο ένας την love langueage του άλλου

Παρατήρησε τις κινήσεις του συντρόφου σου και προσπάθησε να τις αποκωδικοποιήσεις. Μήπως σου δείχνει με τον τρόπο του ότι σε αγαπάει, ή ότι θέλει να κάνετε σεξ, ή ότι θέλει να περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί και εσύ δεν το καταλαβαίνεις; Δώσε σημασία στις λεπτομέρειες.

4. Θυμηθείτε για ποιους λόγους ξεχωρίσατε τον καλό σας

Για ποιους λόγους ερωτευτήκατε τον αγαπημένο σας; Πάρτε μολύβι και χαρτί γράψτε τα πάντα αναλυτικά και σταματήστε να επικεντρώνεστε μόνο σε αυτά που σας εκνευρίζουν.

Πηγή: faysbook.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα