Τι κάνετε όταν ο γιος σας δείχνει ενδιαφέρον για ένα κοριτσάκι

Μπορεί να σας φαίνεται αναπάντεχο και περίεργο ως γεγονός, όμως είναι άκρως φυσιολογικό να πάρει τα μυαλά του μικρού σας ένα κοριτσάκι. Πώς μπορείτε να το καταλάβετε και τι στάση πρέπει να κρατήσετε;

-Οι πρώτες ενδείξεις ξεκινούν από τη συχνή αναφορά του ονόματός της ακόμα και για το πιο ασήμαντο περιστατικό που ενεπλάκη εκείνη. Από τη στιγμή που είναι αγοράκι και μιλάει συχνά για ένα κοριτσάκι, είναι ηλίου φαεινότερον ότι του έχει πάρει τα μυαλά κι ας μην το έχει συνειδητοποιήσει απόλυτα!

-Αν σας καλέσει η δασκάλα του παιδιού και σας αναφέρει ότι ο γιος σας τσακώνεται συνεχώς με ένα συγκεκριμένο κοριτσάκι, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχήσετε γιατί απλά είναι ένας τρόπος με τον οποίο ασυνείδητα δείχνει το ενδιαφέρον του προς το πρόσωπό της. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν πρέπει να κάνετε μια συζήτηση μαζί του για να μην της δημιουργεί προβλήματα.

-Αντιληφθήκατε ότι ψάχνει ακόμα και την παραμικρή ευκαιρία να βρεθεί κοντά της και όταν δεν είναι μαζί είναι κακοδιάθετο; Προφανώς και δεν είναι απλά θέμα συμπάθειας!

-Δώστε το ελεύθερο στο μικρό σας να μιλήσει ελεύθερα για το συγκεκριμένο κοριτσάκι και δείξτε προθυμία να απαντήσετε σε όποιες απορίες εκφράσει.

-Ούτε κατά διάνοια μην κοροϊδέψετε ή κάνετε το παιδί σας να νιώσει άβολα για το συγκεκριμένο γεγονός. Μπορεί για εσάς να είναι κάτι απλό, όμως το παιδί σας το αντιμετωπίζει ως ένα πολύ ευαίσθητο και εξόχως σημαντικό θέμα.

mother.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ